Lägga till kryddor till kokt ris

March 16

Lägga till kryddor till kokt ris


Att lägga till några signalljus till kokt ris, tillsätt örter i början av matlagning, och du kan ytterligare accentuera smaker genom att ersätta kokvattnet med buljong. Använd fiskbestånd med citronpeppar eller dill att följa skaldjur; prova kycklingbuljong med citronpeppar, rosmarin eller timjan när serveras bredvid fjäderfä; eller lägga till nötkött buljong med salvia, kummin eller oregano att gå vid sidan av röda kötträtter. Använd en tsk. torkad malda örter för en lätt beröring, eller tillsätt 1 msk. krydda för att ge din ris ett slag. Om du inte har en riskokare, förbereder den på spisen är inte svårt.

Instruktioner

1 Placera den råa riset i silen och köra kallt kranvatten över den tills avrinning är tydligt (10 till 20 sekunder vanligtvis). Detta tar bort det mesta av stärkelsen, vilket gör det mindre klibbiga gång kokta.

2 Överför riset i en skål; täck med ren, vatten av rumstemperatur och låt stå i 30 till 60 minuter. Förblötning riset gör det fluffigare och kornen tenderar att inte hålla sig till varandra.

3 Sila riset tills det tar stopp droppande vatten, och sedan häll det i en tung-gauge, flatbottnad kastrull. Tillsätt 1 ½ koppar antingen vatten eller buljong.

4 Tillsätt 1 tsk. 1 msk. krydda val i potten. Rör om tills den smälter med ris och vatten (eller buljong), vrid sedan brännaren på medelhög värme.

5 Titta på potten noga; när vätskan börjar koka, rör vätskan igen för att blanda krydda, dra ner brännaren till lägsta möjliga värme och täcker potten.

6 Sjuda ris på låg värme i 15 minuter. Ta inte bort locket för att kontrollera ris eller du kommer att förstöra det och måste börja om från början.

7 Stänga av brännaren och låt riset sitta under ytterligare 15 minuter. Under denna tid kommer riset att absorbera eventuellt kvarvarande vätska och avsluta tillagningen jämnt. Återigen är det viktigt att du inte tar bort locket även en kort stund.

8 Efter 30 minuter, ta bort locket, ludd riset med en gaffel och servera.

Tips

  • Du kan följa den här grundreceptet enkelt med hjälp av en riskokare, men kom ihåg att använda lika mycket ris och vatten (eller buljong), och du behöver inte blötläggningsmedlet riset. Men det är viktigt att låta det kokta riset sitta i spisen under minst 20 minuter efter det att timern kastar matlagning byta till "varma" position eller riset blir segt.
  • Om du försöker att koka ris på detta sätt i något mindre än en tung-gauge potten, kommer du alltid ha bränt ris på botten och svampiga ris på toppen. Om du inte har en tung-gauge potten, köpa en.

  

Kommentar