Kan en SUGFISK Bli Tank Mate med en straffånge fisk?

September 13

Kan en SUGFISK Bli Tank Mate med en straffånge fisk?


Den suckermouth havskatt, oftare kallas pleco kan dela ett akvarium med zebraciklider. Men eftersom olika pleco arter visas i djuraffärer, måste du vara noga med att välja en lämplig pleco när det gäller uppförande och storlek. Den lilla pleco från djuraffären kan växa upp och bli en stor fisk i alltför liten tank.

pleco Storlek

De flesta djuraffärer säljer den gemensamma pleco på några inches lång. Detta kan dock arter växer till mer än 2 fot lång. Den pleco har typiskt ett lugnt uppträdande, men ett exemplar den storleken är inte en lämplig tank kompis för zebraciklider som max ut på ca 6 inches. Men vissa plecos, liksom den livliga näsa pleco, bo mindre. Du bör välja en pleco ungefär samma storlek som dina vuxna zebraciklider.

cichlid Aggression

Zebraciklider kan få aggressiva. Dessa ciklider få mest stridslysten när avel, försvarar sina bon från all annan fisk. Dock är pleco ett mycket robust fisk. I en tillräckligt stor tank, kan pleco arter dela ett akvarium. För att säkerställa att din pleco inte får alltför sträng stryk, se till att alla tank dessa två typer av fisk andel är stor och att det innehåller gömställen och dekorationer som bryter upp siktlinjerna. Om en pleco har medel för att undvika de fångar, kan de dela en tank.

Pleco Aggression

De flesta Plecos ha en fredlig rykte. Däremot kan ett fåtal arter av pleco få extremt krigförande. Specifikt panques, inklusive blåögd panque och den kungliga panque blir rent ond. Dessa arter växer lite större än zebraciklider. Deras aggressivitet - tillsammans med bepansrade pleco kroppsform - gör dem till ett allvarligt hot mot någon annan fisk i tanken. Försök aldrig att hålla panque arter med zebraciklider. Med de flesta arter av pleco - även fredliga arter - du ska bara hålla ett enskilt prov. De flesta arter av pleco tenderar att vara mycket aggressiv mot sina egna, även de som normalt inte bry andra fiskar.

Andra Tank Mates

Om du vill behålla en pleco och zebraciklider med annan fisk, måste du ta deras personligheter i åtanke. Både pleco och zebraciklider tenderar att umgås i de nedre delarna av sina akvarier. Dessutom fångar tenderar att betrakta botten av tanken deras territorium. Så medelstora till stora robust fisk som föredrar mellersta och övre nivå av akvarier kan göra bra tank kompisar.


  

Kommentar