Hur man kan stoppa en hund från att skälla på andra hundar

January 11

Hundar skälla för en mängd olika skäl, vissa som är vad du vill men oftast är det bara en olägenhet. Många hundar har olika skäller beroende på vad de skäller på. När din hund har problem med överdrivet skällande på andra hundar, använda dessa åtgärder för att stoppa den skällande händer.

Instruktioner

1 Acceptera att du inte kan stoppa din hund från att skälla helt och att en del skällande är bra som en varning till dig när oönskade gäster är runt. Bestäm hur mycket skällande är okej och vilka typer du kommer att tillåta.

2 Identifiera vilken typ av skällande hunden inte när andra hundar är runt. Barken skulle kunna baseras på rädsla, spänning, aggression, självidentifikation eller varning / varning. När du vet orsaken kan du bättre behandla symptomen.

3 Få din hund bekant med så många andra hundar som du kan så att han kommer att vara mindre benägna att skälla, eller åtminstone att skälla ständigt på dessa hundar. Detta är särskilt viktigt för hundar din hund kommer att se ofta, såsom din vän eller familjemedlem hund eller stadsdel hundar.

4 Stoppa skällande så snart det börjar med att bestämt säga "nej bark" eller vad ord du väljer. Vara fast utan yelling och fortsätter att säga det till skällande stannar. Var konsekvent och tillrätta din hund varje gång hon skäller på andra hundar, och belöna henne när hon inte med ett husdjur, behandla eller genom att säga "bra hund."

5 Öva med din hund genom att sätta honom i situationer där hundar är runt så inte bara kommer han att vara mer vana vid dem, men du kan få honom används för att stoppa skällande på kommando. Förbli avslappnad själv när andra hundar närmar så att du inte av misstag gör din hund spänd.

Tips

  • Alert skäller är oftast snabbt, medan aggressiva skäller har en lägre ton och kan åtföljas med en morrande. Rädda skäller kan också vara snabb, men titta på huvudet nedåt eller andra beteende ledtrådar för att tala om detta från en varning bark. Upphetsad eller lekfulla skäller är ofta korta och självidentifikation är vanligtvis ett svar på en annan hund skäller.
  • Inte av misstag belöna skällande beteende genom att tala fint till din hund att få henne att sluta. Detta uppmuntrar bara beteendet.

  

Kommentar