Hur man gör och tjäna hummer Therimidor

February 15

Hur man gör och tjäna hummer Therimidor


Om du gillar hummer kommer du njuta av denna recept för hummer Thermidor, en fransk skapelse för speciella tillfällen. Den består av att ta bort köttet från hummer och blanda det med en bechamelsås innan han återvände till hummer skal, som täcker den med ost och sätta den under broiler tills osten smält. Servera den rykande het rätt ut ur ugnen med franska gröna bönor eller ditt val av pasta för din nästa semester.

Instruktioner

Instruktioner

1 Sätt levande hummer, leder ner i kokande. saltat vatten med 1/3 kopp salt per liter vatten. Fortsätt koka i 10 till 12 minuter.

2 Ta bort kokt hummer från det kokande vattnet, och placera dem i kallt vatten i hinken så att de kommer att stoppa matlagning.

3 Ta bort köttet från hummer, bevara skalen intakt, och skär den i små lagom stora bitar.

4 Placera smör i en kastrull och placera den på låg värme. När smöret börjar bubbla, tillsätt mjöl, rör det snabbt att göra en roux.

5 Lägg buljong och grädde till roux, rör det ständigt.

6 Vispa äggulor tills skummande. Lägg till några av sås mix till äggen, och när den rörs väl, börja lägga äggulorna i såsen, var noga med att blanda det väl.

7 Lägg hummer och brödsmulor till bechamelsås och koka på svag värme i fyra minuter. Lägg sherry till såsen.

8 Sked hummer i bechamelsås i hummer skal.

9 Strö paprika och en skvätt vitpeppar på thermidor.

10 Täck hummer med riven cheddarost och plats under grillen tills osten smält. Servera genast med franska gröna bönor - haricots verts.


  

Kommentar