Steg-för-steg: Ring Polering

February 3

Steg-för-steg: Ring Polering


Även de dyraste ringarna så småningom bli repad och tråkig. Oavsett om de är vanliga guld eller platina bröllop band, eller ställa in flera karat ädelstenar, ringar behöver särskild vård. Lyfter dina ringar när du gör några manuella uppgifter, tillämpa lotion eller tvätta händerna kommer förmodligen att hålla dem ser bra ut, men de naturliga oljor i vår hud bildar så småningom en tunn film över dem. Ta ringarna till en juvelerare för polering är ett alternativ. Polering dem själv är en annan.

Instruktioner

1 Blanda bakpulver till en pasta med vatten och gnugga den hela ringen. Bakpulver är en naturlig renare och är mild och inte slipmedel. Det skadar inte metall eller sten. Behöver inte ha bråttom. Pastan lossnar smutsen. Håll ringen under rinnande vatten och skrubba med en gammal mjuk tandborste, vilket gör att du får in alla spåren. Tandborsten kan bli brun om ringen är mycket smutsiga. Upprepa processen, om så är nödvändigt. Skölj alla pastan utanför ringen.

2 Spray WD-40 på ringen. Gnugga den hela ringen med fingrarna i några minuter. Skölj med rinnande varmt vatten. Håll en torr luddfri trasa i handen och placera ringen i mitten. Gnid ringen hela att polera och glans den. Det ska se ljus och glittrande.

3 Behandla silver ringar på olika sätt. Klär insidan av en stekpanna eller gryta med aluminiumfolie. Tillsätt vatten och rör om i två teskedar bakpulver. Koka upp. Ta pannan från värmen. Släpp silverringar i vattnet och använda tång för att flytta runt för att göra så mycket kontakt med folien som möjligt. Vattnet kommer att missfärgas. Ta bort ringarna från lösningen och polera med en luddfri trasa. Håll gnugga och polera tills den svarta matt stannar lossnar. Ringarna ska vara blank och matt-fri.

Tips

  • Använd smycken renare som ett alternativ. De flesta stora varuhus lager det. Lämna ringen i blöt över natten i lösningen, vilket kommer att lossa smuts. Buff till en gnistrande ren med en luddfri trasa.
  • Gör en säker plats för dina ringar och alltid sätta dem där när du tar av dem.
  • Ta din ring av när du gör något manuellt arbete eller fysisk aktivitet.
  • Låt inte någon annan än milt rengöringsmedel kemikalier att komma i kontakt med ringarna.
  • Inte stöta eller slå ringar runt. Ädelstenar kan chip, och mjuka metaller kan buckla.

  

Kommentar