Vilka är fördelarna med ekologisk kosmetika?

February 1

Vilka är fördelarna med ekologisk kosmetika?


Att välja rätt makeup för din hudtyp är ofta en börda. Med hundratals företag, stilar och typer av smink att välja mellan, det gör det svårt att avgöra vilken som är bäst för dig. Att förstå fördelarna med vissa kosmetika kommer att hjälpa dig att göra ett välgrundat beslut som din hud är din största organ och du bör överväga klokt vilka produkter du vill att din kropp att absorbera.

Fri från Parabener

Nyligen genomförda studier har visat att parabener finns i traditionella makeup har farliga biverkningar på lång sikt. Att välja ekologiska makeup fri från parabener kan rädda dig från DNA-skador, hormonella störningar, vissa cancerformer och accelererat åldrande. Dessa parabener kan vara registrerade eller kan döljas bakom termerna "doft" eller "parfum."

Produkter utan Petroleum

Mineraloljor, doftämnen och andra oljebaserade ingredienser finns inte i ekologisk kosmetika. Dessa ingredienser har varit kopplade till tilltäppta porer, akne, allergiska reaktioner och mer allvarliga tillstånd såsom lever och njurskador. Propylenglykol är den vanligaste petroleumprodukt som används i traditionella kosmetika.

Djurförsök

Majoriteten av organiska kosmetiska företag vägrar att använda djur för testning av deras produkter. De flesta företag också avstå från att använda animaliska produkter i sin makeup, vilket gör det ett bra alternativ för veganer och för vem som helst med oro hur djuren behandlas i testanläggningar.

miljö~~POS=TRUNC

Användningen av naturligt förekommande ingredienser såsom växter, eteriska oljor och mineraler inte har samma effekt på miljön som använder fossila bränslen derivat gör. Även organiska kosmetiska företag är benägna att använda återvunnet material och behållare som är miljövänliga.


  

Kommentar