Hur Avbryt en biljett

October 24

Hur Avbryt en biljett


Processen att säga en flygbiljett är olika för varje uttag. Om du säger upp tillräckligt långt i förväg, kan du kanske få en återbetalning på din biljett, men om du avbryter i sista minuten, kan du bara kunna använda en del av biljettens pris som kredit för din nästa resa på samma flygbolag.

Instruktioner

1 Samla relevant information, inklusive din flygbokningsnummer, flightnummer, kreditkortsinformation och datum du reser.

2 Ring utloppet du bokar din biljett med. Detta inkluderar en resebyrå, en online-resebyrå eller ett flygbolag.

3 Informera kundtjänst som du behöver för att avboka din biljett. Du kommer att behöva ge dem dina kreditkortsuppgifter samt ditt namn och bokningsnummer.

4 Fråga kundtjänst om deras avbokningsregler och om de erbjuder några återbetalningar. De flesta flygbolag erbjuder inte någon återbetalning om du inte är en elit resenär, har köpt en återbetalningsbar biljett eller reser business class. Vissa butiker kommer att erbjuda partiell återbetalning eller kredit som måste användas inom en viss tid. Var noga med att skriva ner och komma ihåg några bestämmelser att få kredit eller partiella återbetalningar.

Tips

  • Ring ditt flygbolag eller bokning agenten så snart din upptäcker att du behöver avbryta din flygning. Flera flygbolag och agenter erbjuder kompletta återbetalning om du avbryter inom 24 timmar för att köpa biljetten.
  • Överväga att sätta din biljett på is i 24 timmar innan du köper den. Detta gör att du kan se till att datum är korrekta och kommer att låsa i priset. Endast vissa flygbolag tillåter dig att göra detta och de flesta tar bara håller per telefon.

  

Kommentar