Hur man tvätta ansiktet ordentligt

September 19

Både kvinnor och män kan dra nytta av ordentlig hudvård, inklusive korrekt tvätta ansiktet. Processen tar lite tid, men är mycket enkel att göra.

Instruktioner

1 Dra lugg och långt hår borta från ansiktet. Säkra med en klämma, hårnål eller hårband.

2 Om du bär smink, använd en makeup remover för att eliminera alla spår av smink från ansiktet.

3 Tvätta händerna. Det låter kanske konstigt, men det här steget tar bort smuts, sot, och överflödigt fett från händerna, så att du kan tvätta ansiktet utan att lägga mer smuts på den.

4 Blöt ansiktet med varmt vatten. Detta kommer att öppna porerna. Vattnet måste vara tillräckligt varmt för att öppna porerna, men inte het.

5 Använd en liten mängd ansiktsrengöring att tvätta ansiktet. Traditionella tvålar torkar huden, så använder en speciellt framtagen ansiktsrengöring är bäst.

6 En eller två gånger i veckan lägga detta steg: Medan huden fortfarande är våt, använda en exfolierande produkt för att avlägsna döda hudceller från ansiktet. Om peeling är en del av din ansiktsrengöring, hoppa över detta steg.

7 Skölj ansiktet noga med kallt men inte kallt vatten. Detta kommer att stänga porerna.

8 Applicera fuktighetskräm i ansiktet. Försiktigt gnugga in.

9 Lägg undan dina rengöringsprodukter och ta bort hår klipp från håret.

10 Upprepa denna process dagligen.

Tips

  • Även de med fet hud behöver använda en lätt fuktighetskräm. Tvättningen och exfolierande process kan beröva huden av naturliga oljor. Moisturizer hjälper till att hålla huden smörjas och mjuk.
  • Vid användning av en peeling, vara noga med att välja en mild produkt. Hårda exfoliators kan skada huden.

  

Kommentar