Hårvård tips för puertoricanska flickor

September 13

Eftersom puertoricaner är oftast en blandning av spanska, afrikanska och indiska kulturer, den genetiska kombination av hårtyper varierar kraftigt från barnet fina, rakt hår till den snäva, kurs och lockigt hår typer. Varje typ av hår konsistens kräver olika vård, särskilt i det fuktiga klimatet i Puerto Rico.

Afrikansk Black Hårvård

Denna hårtyp är i allmänhet mer torrt, kurs, spröda och lockigare än andra typer av hår. Massera hårbotten regelbundet rekommenderas för att stimulera produktion av olja och distribuera den i torrt hår. Daglig schamponering rekommenderas inte, eftersom det kommer att tvätta bort naturliga oljor. Istället schampo bara var tre till sju dagar. Tvätta håret med enbart vatten och ibland med ett milt schampo med ett lågt pH-nivå efter svettproducerande aktiviteter. Gnugga hår i endast en riktning när tvättar den för att undvika trassel. Tvätta håret endast med varmt vatten, aldrig heta. Använd en fuktgivande balsam efter schamponering hår. Massera försiktigt antingen Shea smör, Emu, jojoba eller Ricinolja i fuktig hår och kamma igenom med en bred tandad kam till slutet av håret.

Biracial eller Tri-ras Hårvård

Denna typ av hårvård är ofta svårare att räkna ut än afro-svart hår, eftersom det finns ett bredare utbud av texturer och behov. Det ser oftast tråkig och torr, och lider mest från frizziness och svårigheter att kamma. Vissa texturer är kinkier än andra, vilket gör att håret att bryta oftare, vilket orsakar kluvna toppar. Använd en bred tandad kam eller plocka, eller en borste gjord för afrikansk-svart hår. Använd en bra fuktgivande schampo och grädde balsam. Använd detangling lotion eller spray. Bär satin sömn hattar på natten när det är möjligt. Spritz håret med lite vatten för enklare kamning. börjar alltid att kamma i ändarna av håret och arbeta dig upp till rötterna i stället för att med början vid rötterna. Överväga att tvätta håret oftare än en gång i veckan, men inte varje dag. Om det är möjligt, på grund av fuktiga väderförhållanden, skölj med varmt vatten i mellan tvättar och alltid använda balsam. Djup skick håret en gång eller två gånger i månaden med het olja. Fukta håret som du skulle afro svart hår. Använd anti-frizz lotion.

Rak vit eller indisk Hårvård

Många gånger denna hår kan vara bra och halta. Även om det är den blankaste och mjukaste av hår texturer, kan det vara svårt att krypa. Se till att använda lätta och milda schampo och balsam som inte kommer att väga ner håret. Klargör schampo och balsam är bra för detta hår konsistens. Inte överanvändning hår curling produkter.

Hår tips för alla hårtyper

Trim hår slutar att hålla delade hår i schack. Undvik att använda hårprodukter med alkohol. Blot med en handduk istället för att gnugga håret. Undvik att använda för mycket värme på håret. Använd badmössor när simning i pooler eller på stranden. Använd fingrarna eller en pick att reda ut knutar från vått hår medan det torkar. Var extra försiktig när du använder hår curling, hår avkopplande och hår döende produkter.


  

Kommentar