Dimensioner för en minihästboxar

November 7

Dimensioner för en minihästboxar


När du planerar att bygga spiltor för miniatyr hästar, tänk på att återförsäljning värden på lador är högre om stall dimensioner hålls samma storlek som stora hästraser använda, vilket är minst 12-by-12 fot. Om andrahandsvärde är inte en faktor, och du vill ha mer bås för utrymme, kan mindre stall dimensioner användas, beroende på vilken typ av miniatyr häst kommer att använda båset. alltid hålla säkerhet i åtanke när man konstruerar miniatyr hästboxar.

foaling Stalls

Miniatyr häst fölning bås bör vara minst 10-by-12 fot men företrädesvis 12-by-12. Skiljeväggar bör vara minst sex fot i höjd, eftersom många ston inte gillar andra hästar att titta på deras föl, och kan sparka väggen. Även om miniatyr hästar är små, behöver rum en uppfödda sto att kunna rulla runt och placera föl medan under förlossningen. Dessutom skulle behövas en veterinär, du behöver tillräckligt med utrymme för att kunna passa stoet, föl, dig själv och din veterinär i stallet, allt på samma gång. Detta ger också extra utrymme för att innehålla både sto och hennes föl tills den avvänjs vid cirka fyra månader. Fölning bås bör vara den största bås i din ladugård. Var säker på att det inte finns några luckor eller sprickor som fölet kan fastna i, och höja vattenhinkar från marken så att fölet inte kan bli skadad eller drunkna i vattenhinken. När konstruera en miniatyr häst fölning stall, alltid komma ner på deras ögonhöjd för att vara säker på att det inte finns något farligt som kan utgöra en fara för stoet eller föl.

Stallion Parkett

Hingst bås bör ha en 8-fot hög skiljevägg (åtminstone) för att hålla dem från att klättra över stall avdelare för att komma till hästen bredvid dem. Underskatta aldrig en miniatyr hingst, eftersom de kan och kommer att klättra över kortare stall avdelare. Invändiga stall dimensioner bör vara minst 8-by-8 för en genomsnittlig storlek miniatyr hingst eller 10-för-10-till 12-by-12 för större B division miniatyrer. Miniatyr hingstar stall i allmänhet bäst när de inte kan se hästar på vardera sidan om dem. Detta gäller särskilt under häckningssäsongen när hingstar bokstavligen "klättra på väggarna" om de ser en häst bredvid dem.

Sto / Valack Stalls

De inre stall dimensioner för mogna miniatyr ston och valacker är ett minimum av 8-by-8 fot eller en medelstor stall av 10-för-10 fötter. Den skiljevägg för ett sto eller kastrera hingst bör vara minst fem eller sex fot i höjd för större B division miniatyr hästar.

avvanda Parkett

Avvanda bås bör också ha en minsta inre dimension av 8-by-8 fot, eftersom de unga kommer att växa större med tiden och behöver mer utrymme när de mognar. Liksom ston och valacker, kan avvanda bås använda en 5-6-fot hög stall avdelare. Det är viktigt att avvanda bås inte har några luckor eller utrymmen där en liten weanling kan fastna och fångade. Hinkar och matare ska hängas lägre till marken så att Weanling lätt kan få tillgång till både deras vatten och foder.


  

Kommentar