Hur man kan bli av oönskat ansiktshår på Män

June 26

Många män har oönskat ansiktshår, särskilt de som är benägna att täta, besvärliga whiskers. Tack och lov, män har olika alternativ för att bli av med oönskade ansiktshår. Vissa avlägsnande metoder är kortsiktiga, erbjuder tillfällig lättnad från oönskat hår, medan andra är permanenta.

Instruktioner

1 Raka ansiktet. Använd en rakhyvel och raklödder eller gel för att avlägsna oönskade ansiktshår. Rakning stänger håret på hudens yta, så resultaten är bara tillfälligt. Beroende på dina hårväxt cykler, kan du vanligtvis njuta slät hud under en till sju dagar. Om du kläm för tid dagligen, väljer en elektrisk rakapparat. Även om det inte erbjuder så nära en rakning, kommer det att spara tid.

2 Använd en hårborttagnings lotion i ansiktet. Dessa krämer upplösa hår vid hudens yta. De kommer att ge dig hårfri hud under en till sju dagar, beroende på tillväxtmönster. Innan sprida det över hela ansiktet, se till att testa lotion på en liten bit hud för att bekräfta att det inte irritera huden.

3 Wax ansiktet. Du hittar vaxning kit i de flesta kosmetiska och apotek. När du använder vax i ansiktet, kommer det att binda till ansiktshår. När du tar bort vaxet kan det dra ut hårstrån från sina rötter. Eftersom håret måste helt växa igen, kommer du vanligtvis upplever en hårfri ansikte för en till tre veckor. Du kan också få håret professionellt vaxat på de flesta salonger.

4 Få elektrolys i ansiktet. Elektrolys är den enda permanent metod för hårborttagning. En licensierad tekniker kommer att sätta in en nål i varje hårsäck och sedan släppa en elektrisk stöt. Elektriciteten dödar hårsäcken så att den inte kan växa framtida hår. Varje hårsäck måste behandlas individuellt, så att processen kan vara tidskrävande. En professionell kan bedöma din situation och ge dig en uppfattning om hur många behandlingar du behöver. I allmänhet, mellan fyra och 12 behövs för att bli av manlig oönskat ansiktshår.

5 Överväg laser hårborttagning. Denna behandling ger en permanent minskning av hårväxten. Laserns ljus är inriktad på pigmentet i hårsäckarna, effektivt döda hårsäckarna och förhindra framtida hårväxt. Upprepade sessioner är nödvändiga för att effektivt minska oönskade ansiktshår. Ljuset söker upp pigment, så behandlingen fungerar bäst för dem med mörkt hår; laser hårborttagning är inte effektiv på blont eller grått hår. Du kan få laser hårborttagning på de flesta dermatologer kontor. Det är också tillgängliga på lasercentra och några spa.

Tips

  • Laser hårborttagning och elektrolys kan både vara smärtsam. Tala med din tekniker om vad som väntar.

  

Kommentar