Hur man gör Natural Pektin av citroner

May 20

Pektin är ett vattenlösligt kolhydrat som förekommer naturligt i de flesta mogna frukter och vissa grönsaker. Pektin används som ett förtjocknings- eller jelling medel i många typer av livsmedel, såsom sylt, fruktsåser, pudding, och yoghurt. Naturlig pektin kan göras i nästan alla kök använder druvor, äpplen eller citroner. Citron pektin har en syrlig smak och är bra för att göra såser. Vilket gör citron pektin är en relativt enkel uppgift.

Instruktioner

1 Skölj citroner under rinnande kallt vatten för att avlägsna eventuella kemikalier eller skräp som kan ha förblivit efter skörden. Använd en vass kniv för att skära varje citron i fjärdedelar, eller 4 bitar. Ta inte bort citron innan du skär dem i bitar.

2 Sätt alla citron bitar i en stor kastrull. Fyll kastrull med vatten, precis tillräckligt för att nästan täcka citron bitar. Täck kastrullen med ett lock. Koka citroner och vatten på medelvärme tills du ser en tjock, slemmig vätska bildas.

3 Ta kastrullen av citroner från stovetop och låt dem svalna i 5 minuter. Placera en cheesecloth inuti ett durkslag och ställ in durkslag över en medelstor kastrull. Häll citron blandningen genom durkslag och in i medelstor kastrull för att grundligt sila. Använd pektin direkt eller lagra den i kylskåp i upp till en vecka.


  

Kommentar