Hur veta när min hund är nära slutet?

May 18

Hur veta när min hund är nära slutet?


Döden är en naturlig del av livet och hundar är inget undantag. Även hundar kan leva ett långt och lyckligt liv, de kommer i de flesta fall dör långt före sina ägare. När den tiden kommer, kan det vara bra att veta vad man ska leta efter. Inte bara kan känna igen tecken på din hunds sviktande hälsa hjälpa dig att förbereda för döden, men du kan också börja svåra beslutsprocessen dödshjälp. Det är svårt att tänka sig att sätta en älskad hund att sova, men det kan vara det mest barmhärtiga val, och att känna tecknen är viktigt.

Instruktioner

1 Titta på aptiten. När en hund är nära att dö, är aptiten vanligtvis en av de saker att gå.

2 Kontrollera sina tandkött. Om en hund är frisk, bör dess tandkött vara rosa.

3 Tänk på smärta nivåer. Äldre hundar är ofta i smärta, och om veterinären inte kan föreskriva tillräckligt stark medicin för att hjälpa, kan det vara ett tecken på att hunden är nära döden.

4 Tänk på sjukdom och behandling. Om din hund har en dödlig sjukdom och du insisterar på behandling, kan du bara vara att förlänga ett eländigt liv. Att behandlingen kan också bli dyrt, och du kommer att sluta med stora skulder och fortfarande sörjer förlusten av din hund. Besluta huruvida behandlingen är värt det för dig.

5 Kontrollera hundens aktivitet. Om din hund har problem promenader, äta och andas, till exempel, kan detta vara ett tecken.

6 Tänk på livskvalitet. Några föreslår att medan din hund är frisk, överväga vilka aktiviteter det åtnjuter. När hunden inte längre kan delta i många av dessa aktiviteter har sin livskvalitet försämrats och det kan vara dags att överväga slutet.

7 Rådgör med din veterinär. Din hund kan vara sjuk eller han kan vara döende. Besök din veterinär för att vara säker innan några förhastade beslut eller sörjande för tidigt.

Tips

  • Fundera på om din hund har fortfarande tid kvar eller om du bara hålla på att det är svårt att släppa taget. Du kan behöva överväga om din hund har ont eftersom du inte vet hur man acceptera att det är döende.

  

Kommentar