Vanliga spindlar i Colorado

July 9

Vanliga spindlar i Colorado


Varje stat har sin andel av spindlar, men det är bra att veta vilka som är vanliga i ditt område. De flesta av spindlar i Colorado är ofarliga, vilket ger en bra check-och-balansen i spindel / insektsvärlden.

Tratt Weaver Spider

Vanliga spindlar i Colorado

Tratt vävare spindel i nätet

Trattspindlar är det vetenskapliga namnet på en av de vanligaste spindlar som finns i Colorado. Bättre känd som tratt vävare eller agelenopsis, bygger denna varelse en tjock trattformad bana i buskar, gräs och bygg hörn. Tratt vävaren döljer i botten av tratten, väntar på att bytet trassla i nätet. När offret fångas, vävare tratten rör sig i. Denna spindel är ofta misstas för giftiga bruna enstöring spindel. Tratten vävare är mörkare och delar inte samma markeringar eller kontrollampa "violin" symbol finns på baksidan av brunt enstöring. Tratten vävare har också fyra uppsättningar ögon, inte tre av den bruna enstöring. Och till skillnad från den bruna enstöring, är denna spindel inte farlig eller aggressiv.

Wolf Spider

Vanliga spindlar i Colorado

En mycket långbent varg spindel

Den Hogna Carolinensis är den största varg spindel som finns i Colorado. Kroppen kan nå en tum med ett ben spännvidd på nästan tre inches. Det är framförallt under natten och inte ofta ses under dagen. Dessa spindlar jagar sitt byte i stället för att väva en bana och väntar på en måltid. Honorna är en fläckig brun, medan hanarna har en grå kropp med svarta detaljer och en persikofärgade mun. Denna spindel är giftig, men dess bett är praktiskt taget ofarliga för människor.

Jumping Spider

Vanliga spindlar i Colorado

Liten hoppande spindel redo att kasta

Den hoppande spindel eller Salticidae, jagar i stället för att skapa banor för att fånga offer. Hoppspindlar kan hoppa någonstans från 10 till 40 gånger sin kroppslängd. En hoppande spindel är typiskt två centimeter lång, sport ljusa färger på sin håriga kropp. Med fyra par ögon den har exceptionell vision och förmågan att se 360 ​​grader. Dessa spindlar är inte aggressiva mot människor. Deras bett kan sticka, men osannolikt att orsaka något mer än en liten svullnad.


  

Kommentar