Hur man introducerar en ny Marsvin en gemenskaps Cage

May 24

Att föra hem ett nytt husdjur kan vara en spännande! Men var försiktig när du lägger till ett marsvin till gemenskapen bur. Genom att följa korrekta förfaranden, du öka dina chanser för en lyckad tillägg. Hoppa över steg kan leda till skador, parasiter eller graviditet.

Instruktioner

Förberedelse

En karantän din nya vän i ett helt annat rum. Din spar kräver ett extra bur med tillbehör, så kom hem beredd! Standarden djuraffär bur, ungefär lika stor som en kattunge bärare, kan arbeta i en nypa. Denna storlek bur bör endast användas för tillfälliga karantän och resor till veterinären. Det är alldeles för liten för permanenta kvartal!

2 Ge massor av uppmärksamhet till din nya vän, noggrant tvätta händerna och armarna både före och efter hantering. Ändra din skjorta innan du besöker din andra svin.

3 Följ den nyanlände i minst två veckor. Även om det verkar vara en evighet, är detta steg mycket viktigt! Håll utkik efter tecken på sjukdom. Kvalster, löss och andra sjukdomar förde hem med en ny piggy kan snabbt påverka hela din besättning. Håll utkik efter löss, ofta repor, ovanliga håravfall och väsande. Vid första tecken på sjukdom, se din veterinär.

4 Kontrollera att den nya marsvin är frisk, och sedan gör din första introduktion!

första Introduktion

5 Sträck ut en ren filt på golvet. Sitta på en sida, bär ugn vantar, med ett marsvin och en gammal handduk. Instruera en hjälpare att göra detsamma, som sitter på den andra sidan av duken.

6 Placera varje marsvin på filten bredvid dig. Låt dem hitta varandra. Förbered dig på att kasta handdukar på omrörda marsvin att distrahera dem från att slåss.

7 Räkna och låta några aggressivt beteende. Marsvin etablera dominans med varandra. De kan montera eller cirkel varandra aggressivt, prat tänder eller visa andra tecken på agitation. Så länge de inte allvarligt skadar varandra, ge dem möjlighet att reda ut. Om de sakta börjar lugna ner, gå till steg fem. Om en allvarlig kamp bryter ut, se steg fyra.

8 Stoppa en kamp genom att kasta handdukar över marsvin. Ös upp dem och bort från varandra. Ugnen vantar är för att skydda dig. Rubba marsvin biter tillräckligt hårt för att dra blod! Återföra dem till deras respektive burar och hoppa till andra avsnittet Inledning.

9 Låt marsvin att spela om de får tillsammans. Upprepa steg som behövs med varje medlem av besättningen, gör inte mer än två introduktioner per dag. När du är klar, placera marsvinen tillbaka i separata burar, och vänta en dag för den andra inledningen.

andra Inledning

10 Instruera en hjälpare att rengöra samhället buren medan du bada din besättning. Buren måste alla containrar och leksaker noggrant skrubbas med vinäger och sköljas väl. Ersätt alla sängkläder, och ändra placeringen av alla objekt.

11 Bada dina piggies, inklusive nykomlingen i stora badkaret. Använd en andra hjälpare för ett annat par händer. Var noga med att använda rätt bad tekniker, och vara noga med att torka alla piggies helt.

12 Placera hela besättningen med den nya spar på filten. Om inte en kamp bryter ut, som måste stoppas, låta nya marsvin att hitta sin plats i flocken. Om en allvarlig kamp följer bort nykomlingen och upprepa processen en annan dag. Om de tillbringar femton minuter eller mer att komma överens, återlämna alla piggies till samhället bur.

13 Observera beteende inne i buren noggrant. Eftersom hierarkin är etablerad, kommer sannolikt att vara en sällsynt företeelse slåss. Håll ögonen öppna, för säkerhets skull!

Tips

  • Vissa piggies justera aldrig. Var beredd på att hålla din nya kompis i en separat bur permanent. Eftersom marsvin är flockdjur, måste burarna hållas sida vid sida där piggies kan interagera men inte röra.

  

Kommentar