Mineraler för hårväxt

April 28

Hälsosam kost, inklusive vissa vitaminer och mineraler, kan bidra till en sund hårväxt. En väl balanserad kost bör se till att du får det begärda beloppet, men du kan också få mineraler genom kosttillskott.

Zink

Mineralet zink bidrar till att stärka håret, enligt Kosttillskott hälsa Guide. Mat källor är nötkött, fläskkött, kyckling och lax.

Järn

Järn är ansvarig för att fördela syre i kroppen. Denna process är nödvändig för att bibehålla de friska celler som är väsentliga för hårväxt. Mat källor av järn inbegriper torkade bönor, rött kött och fågel.

Selen

Enligt boken "Naturens läkemedels" av Gale Maleskey, stimulerar selen hårväxt genom att hjälpa immunförsvaret och med hjälp av proteiner, såsom keratin, som är nödvändiga för produktion av hår. Ett överflöd av selen, emellertid kan faktiskt bidra till håravfall. Mat källor inkluderar champinjoner, lax och räkor.

Koppar

Koppar bidrar till hårtillväxt genom att öka blodflödet och förbättra hudens hälsa. Huden under hårsäcken måste vara frisk för att hårsäcken att föryngra. Mat källor inkluderar solrosfrön, crimini svamp och garbanzo bönor.

Magnesium

Enligt "Naturens Läkemedel" magnesium påverkar de flesta av de system i kroppen och hjälper till att bygga proteiner och cellmembran som är nödvändiga för hårväxt. Källor inkluderar är spenat, lax och pumpafrön.

försiktighetsåtgärder

Följ den dagliga rekommenderade värden när du tar kosttillskott. Rådgör med din läkare om du tror att en mineralbrist som orsakar ditt håravfall.


  

Kommentar