Hur man bevarar ett dop klänning

August 14

Hur man bevarar ett dop klänning


Dop klänningar, även känd som Dop klänningar, är vackra plagg som bärs av barn på deras dop. Det är en helig ceremoni, och många föräldrar föredrar att bevara klänning efter dopet. Ofta är rocken en släktklenod arv generation till generation, så att alla nya barn i familjen bära klänning. Familjer vill också bevara klänning som en symbol för en värdefull minne av ett viktigt första milstolpen deras barns liv.

Instruktioner

Hur man bevarar ett dop klänning

1 Undersök dop klänning noggrant efter dess användning. Sök efter alla fläckar eller fläckar. Ägna stor uppmärksamhet åt halsen och främre och övre ben området, eftersom det är där ett barn kan färga klänning mest.

2 Rengör dop klänning på en mild tvättcykel i tvättmaskinen om rengöring av klänning hemma. Förbehandla fläckar och använda ett milt rengöringsmedel. Kör klänning genom en skonsam sköljning och hänga på tork på en trasa hanger. Ett annat alternativ är att ta klänning till en kemtvätt för skonsam rengöring.

3 Köp en förvaringslåda av plast gjord av gjuten polypropylen. Dessa typer av plastlådor skapas av en speciell typ av plast som issafe i bevarandesyfte. Leta efter en återvinningskod på lådan. Om det finns ett nummer fem på insidan den triangel form, då lådan är säker. Det kan finnas bokstäverna PP i stället. Endera av dessa symboler visar att den plast som används i att göra det kommer inte att skada tyget.

4 Förbered dop klänning för lagring genom att först ta bort alla metall snaps eller knapparna för att hindra dem från rost mot rocken under långa lagringstider. Placera dem i en liten plastpåse och lagra dem bort från klänning.

5 Placera en stor bit av muslin tyg på en plan yta, och sedan ligga mjukpapper speciellt gjorda för förvaring på muslin. Även saker ärmarna med vävnaden för att hjälpa dem att hålla formen under lagring. Lägga klänning på silkespapper och vika klänning med pappret så att mjukpapper i mellan veck. Placera kappan i lådan med ett litet paket av silikagel och försegla lådan. Placera lådan i en torrtoalett eller ett hopp bröstet.

Tips

  • Använd alltid rena handsfree lotion och parfymer för att hantera dop klänning. Arkiv vävnad och annan hållbarhets leveranser kan hittas där dop klänningar säljs.
  • Använda mjukpapper inte specifikt för lagring kan skada klänning över tiden. Kartonger, metall galgar och plastpåsar läcka syror på rocken över tiden.

  

Kommentar