Hur man gör Kimchee med ostron

January 19

Hur man gör Kimchee med ostron


Kimchee är en traditionell koreansk maträtt gjord av kryddade och fermenterade grönsaker. Det serveras vid varje måltid i Korea, antingen på egen hand eller som en krydda, och den genomsnittliga personen i Korea förbrukar ca 40 pounds per år. Normalt tar det flera dagar att jäsa, men en snabb recept ger en autentisk smak version i en mycket mindre tid. Kimchee kan lägga till en kryddig kick till någon mat, men paren särskilt väl med den svala, fyllig smak av råa ostron.

Instruktioner

1 Skär kålen genom att ta bort den hårda stam, skär den i fjärde längden, sedan skära det tunt.

2 Kasta kål i salt och socker och kylskåp över natten. Saltet kommer att dra fukt från kålblad som det sitter. Dränera bort den ackumulerade vätskan.

3 Kombinera vitlök, ingefära, chili sås, risvinäger och fisksås i en skål och kasta den avrunna kål i blandningen. Den kimchee kan lagras i en lufttät behållare i kylskåp i upp till fem dagar.

4 Shuck ostron med försiktigt skjuta en kniv mellan toppen och botten av skalet, glider bladet runt till andra sidan av ostron, och vrida det att bända skalet isär. Kassera det övre skalet och lossa ostron från botten genom att skära den från undersidan.

5 Ordna ostron i sina skalhalvorna och topp med vardera några tärnad kimchee och grön lök. Ringla topp med juice från kimchee och strö sesamfrön på toppen.

Tips

  • När urtagning håller ostron i en kökshandduk att undvika skärskador på skalen tuffa åsar.

  

Kommentar