Hur man kan lugna en temperamentsfull Red Tail Boa

September 22

Hur man kan lugna en temperamentsfull Red Tail Boa


Röda svans boas är en stor orm arter infödda till Centralamerika och Sydamerika. Boaorm kan växa upp till 13 fot i längd i extrema fall, med honorna större än hanarna. De är vanligen hålls som husdjur och är kända för sina distinkta banding markeringar och rödaktig svans. Boaconstrictors tygla sin mat, långsamt strypa den till döds.

Instruktioner

1 Välj en fångenskap, ung boa constrictor som sällskapsdjur när det är möjligt. Många boaconstrictors importeras till Nordamerika varje år direkt från naturen, och vilda boaconstrictors kan vara mer aggressiv än de som är födda i fångenskap. Även vilda boa constrictor är mer benägna att ha parasiter och andra sjukdomar som kan göra dem mer nervös och mindre fogliga. Ju yngre en boaorm är, desto mindre tid det har haft att utveckla vilda eller aggressiva beteenden.

2 Öppna den röda svansen boa hölje och tillåta ormen att se och lukta dig. Se till att ormen är vaken och alert, snärta tungan och flytta sina ögon. Om ormen slår omedelbart stänga höljet och försök igen nästa dag. Ormar kan vara ovanligt testy om de är hungriga, sjuka eller gå in ruggning eller utsöndring. Genom att låta den röda svansen boa gott om tid att se och lukta dig, kommer du inte att överraska det när du går att hantera det.

3 Skjut ormen krok under huvudet av ormen och föra den till vila under ormens mage, ungefär en tredjedel ner längden på ormens kropp. Orm krokar är långa, matta krokar på en pinne som används i hanteringen av ormar. Genom att använda ormen krok, du minska risken för att bli biten av en temperamentsfull röd svans boa när först plocka upp, vilket är när du är mest sannolikt att bli biten.

4 Lyft ormen ut ur inneslutningen, hålla huvudet vänd bort från dig. Ta en av händerna under ormen för att stödja dess vikt och låta ormen att linda runt händerna och hasa på dig. Flytta alltid lugnt och långsamt vid hantering av en temperamentsfull röd svans boaorm.

5 Handtag ormen för ungefär en halvtimme till en timme varje dag, utom på dagar efter ormen äter eller i ruggning. Detta får ormen som används för att hanteras och slutligen resulterar i en lugn och foglig orm.

Tips

  • Röd svans boa constrictor är kraftfulla varelser, och deras bett kan kräva stygn om ormen är tillräckligt stor. har alltid en andra person i rummet för att hjälpa dig att hantera en stor orm. Om ormen börjar tygla och kommer inte att lämnas go, spraya sin kropp med tvättsprit. Detta gör ormen släpper sin sammandragning. Boaorm inte har ett rykte om att orsaka död eller allvarlig skada för människor när den hålls som sällskapsdjur, men mild och skonsam hantering kommer att hålla dig och ormen säker i alla lägen.

  

Kommentar