Har Biotin främja hårväxt?

August 25

Om du har svårt att växa håret eller hindra det från gallring och faller ut, det finns flera lösningar som kan hjälpa åtgärda dessa frågor. Tillsammans med kirurgiska behandlingar och läkemedel lösningar som hjälper hårväxt, några naturliga kosttillskott och element gör samma sak, i allmänhet utan skadliga biverkningar. En av dessa delar är biotin, och det har visat sig öka hår styrka och tillväxt över tiden.

Vad är Biotin?

Biotin är ett B-vitamin komponent som ger din kropp med vitaminer och näringsämnen som behövs för att tillåta håret och även dina naglar att växa sig starka och snabba. Det ökar din ämnesomsättning av fett, kolhydrater och proteiner som behövs för tjockt hår och ökad tillväxt.

Biotin ibland även känd som vitamin H, och det hjälper till att skydda kroppen mot torrhet och sprött hårsäckar som hindrar hårväxt.

Inte bara göra det, men biotin ökar elasticiteten i dina hårsäckar och hår cortex, för att förhindra en del av brott och ytterligare skador som hindrar håret från förtjockning och växer bra. När du tar i biotin regelbundet och i rätt proportioner, kommer håret tjockna och avger intrycket att du har mer hår än du faktiskt gör.

Det finns inga skadliga biverkningar av biotin, men du bör alltid vara noga med att ta det belopp som föreskrivs för dig.

Hur mycket Biotin är nödvändigt?

Mängden biotin du behöver på en daglig basis varierar med varje person. Innan beslut fattas om de biotin nivåer du bör ta, rådfråga en läkare. Du kommer sannolikt att få höra att din dagliga biotin belopp beror på din ålder, längd och vikt. Andra faktorer kan vara inblandade också, såsom redan existerande medicinska frågor och allergier.

Normalt vuxna tillsagd att ta 30 mikrogram per dag. Om du är gravid, det belopp som du kommer att få veta att ta kommer sannolikt att öka till 35 mikrogram per dag eftersom din kropp och hormoner förändras. Barn kan komma att ges mellan 6 och 12 mikrogram medan växande tonåringar kommer att rekommenderas 15 till 20 mikrogram per dag.


  

Kommentar