Hur man undervisar Karta Läsning av städer

February 21

Den näst vanligaste rese fråga - direkt efter "Är vi framme snart?" - Är "Hur kommer vi dit?" Oftast inträffar frågan när resenärerna ansikte navigera en ny stad. Ber riktningar fungerar inte alltid, och verbala riktningar är svåra att komma ihåg. Kartor ska lösa problemet, men, framför allt i en stor stad, är den mängd av gator och destinationer skrämmande.

Instruktioner

Läsning av en stadskarta

1 Ta den stora vyn. Titta på hela stadskarta och införa grundläggande platser. Meddelande funktioner som omger staden. Chicago, till exempel, är på Lake Michigan. Att veta hur staden följer stranden ger dig en känsla av den totala formen och en stor milstolpe att orientera dig. Seattle har sjöar inom staden. Navigera Seattle innebär att veta hur man komma runt dessa vattendrag, inte bara rakt över. Floder, dalar och även Central Park i New York inverkan former av städer och hur du reser i dem.

2 Försök att bestämma hur staden var planerad när det blev en stad. Den bästa indikationen är riktade gator namngavs eller numrerade. Vissa städer läggs ut i en rak linje rutnät. Washington är anlagd av vad som vanligen kallas Kite planen, som håller även invånarna med en karta försöker förhandla radiella vägar och rondeller. Ju mer du förstår om planen, desto lättare blir det för dig att navigera.

3 Bryt staden i sektioner och studera de du ska besöka närmare. Det kan hjälpa att kopiera avsnitt på en växande kopiator och spåra där du kommer att gå i genomskinliga markörer. Detta är särskilt användbart om din karta visar de tryckta namnen på stadsdelar. Tittar närmare på dessa områden och räkna ut hur de ansluter är vad du behöver veta. Resten av staden kan ignoreras.

4 Använd större motorvägar som referenspunkter om du kommer att köra. Kom ihåg att de är ofta ganska senaste tilläggen. Förstå den gamla planen och den nya planen för att komma runt.

5 Kom ihåg vikten av kompassriktningar och öva med dem på kartan. Stora trafikskyltar använder dem. Du kan också stöta på fler lokala skyltar uptown eller downtown. Det är viktigt att veta om uptown är norr, söder, öster eller väster.

6 När du återvänder från en resa, se över hur du kom dit. Du kanske inte kommer att återvända till samma destination nästa dag, men över vad du har åstadkommit kommer att ge dig större förtroende för din nästa utflykt.


  

Kommentar