Hur gör jag hårfärg Brown utan Auburn Tone?

October 23

Färga håret hemma kan verka som en svår uppgift, särskilt om du har en viss färg i åtanke. Om du vill färga håret en nyans av brunt utan kastanjebruna undertoner, kan du göra det utan att spendera pengar på salongen och utan att hamna med ett misslyckat färg jobb. Du måste noga välja färg genom att veta vilka undertoner för att leta efter och följa lämpliga åtgärder för att se till att den färg du väljer är den färg som du vill.

Instruktioner

1 Gå till affären för att leta efter rutan för hårfärgningsmedel i nyans av brunt som du vill (ljus, medium eller mörk). Läs rutorna noggrant och leta efter en färg med en neutral eller svala toner. Håll dig borta från färger som har varma toner, vilket ger håret mer av en rödbrun nyans.

2 Klipp ut en liten mängd hår, 1/8 tum bred och 1 tum lång, från bottenskiktet av håret, så saknade pusselbiten är inte märkbar, och linda en bit genomskinlig tejp runt änden för att hålla det tillsammans. Detta kommer att vara testruta som du vill använda för din del test.

3 Blanda en liten mängd av hårfärgningsmedel, i enlighet med de instruktioner som följde med det och bara tillräckligt för att färga provruta. Applicera färgen till testrutan och vänta den tid som anges i bruksanvisningen.

4 Skölj färgämnet ut ur provruta när tiden är upp och torka den med en hårtork, så att du kan se hur det kommer att se ut. Om testruta är nyans av brunt som du vill utan Auburn toner, blanda resten av färgämnet och tillämpa den på ditt hår.

Tips

  • Om ditt hår är mycket lång och tjock, måste du köpa två lådor med din valda färg.
  • Om du färga håret själv, bör du spela det säkert och bara gå så många som tre nyanser mörkare eller ljusare från din befintliga färg. För en mer drastisk förändring, bör du gå till salongen.

  

Kommentar