Råd om Spaying en katt

June 20

Spaying är ett kirurgiskt ingrepp som utförs av en kirurg att ta bort äggledarna, äggstockarna och livmodern hos en honkatt. Resultatet är en katt inte kan avel. Detta förfarande ger fördelar för både dig, som ägare, och din katt. Förutom att undvika oönskade graviditeter, är mindre benägna att utveckla bröstcancer en honkatt som kastrerad och kommer att vara utan risk för att utveckla äggstocks eller livmodercancer. Du kommer att finna att hon kommer att bli lugnare efter operationen och beteenden i samband med brunst (värme), såsom urin sprutning och yowling, kommer att elimineras.

Pre-Operative

Katter kan kastrerade så unga som åtta veckors ålder, och ofta är den ålder som skyddsrum kommer spay kattungar. Vissa veterinärer föredrar att arbeta på en katt när hon är äldre, så hennes urinvägarna är fullt utvecklad och vävnaden är större och lättare att manipulera. Den amerikanska SPCA (ASPCA) rekommenderar att spay en katt före 6 månaders ålder för att stoppa urin besprutning beteende innan det börjar och för att förhindra graviditet. Till skillnad från hundar, kan en honkatt kan kastrerade medan värme, men hon kommer att vara känsliga för ökad blodförlust till följd av svullna vävnader och större blodkärl. Extra kirurgi tid och omsorg kommer att leda till spaying en kvinna i värme, och en veterinär kan ta ut en extra avgift. Tala med din veterinär för att avgöra den bästa åldern och tid för din katt att kastrerad.

Din veterinär kommer att ge dig preoperativa riktningar, men i allmänhet bör en katt inte äta kvällen innan operationen. Hon kan fortfarande dricka vatten.

Ofta kommer det att finnas en möjlighet att köra en pre-narkosmedel profil på din katt för att bekräfta att hennes kropp kan hantera anestesi. Detta blod arbete kontrollerar lever- och njurfunktioner, tillsammans med blodets förmåga att levra, kronisk sjukdom och hälsa. Detta rekommenderas för att bekräfta din katt kommer inte att ha några problem på grund av anestesi.

Post-Operative

Efter operationen kommer din katt återhämta sig i veterinär kontor och kommer att finnas tillgänglig för att plocka upp senare samma dag eller nästa dag, beroende på klinikens politik. När din katt är hemma, begränsa sin verksamhet för att låta henne att återhämta sig. Begränsa tillgång till trappor och höga platser i 24 timmar. De flesta katter automatiskt själv begränsa sin aktivitetsnivå, dock; se också att spela inte uppmuntras.

Den spay snitt är stängd i flera lager: magmusklerna, vävnaden under huden och huden själv. Huden sys med antingen externa hud stygn eller interna begravda stygn, som löser. Om externa hud stygn användes, kommer ett uppföljande besök för att ta bort stygnen måste planeras 7 till 10 dagar efter operationen. Du kan märka en viss fast svullnad utan vätska dränering eller blödning runt snittet webbplatsen; detta är din katts naturliga reaktion på interna suturer och löser sig i tre till fyra veckor. Men alltid kolla med vår veterinär om du har några frågor eller om något verkar utöver det vanliga. Kontrollera snittet dagligen för att bekräfta din katt läker på lämpligt sätt. Ring din veterinär omedelbart om du märker en aptitlöshet, vägran att dricka vatten för mer än en dag, kräkningar, munkavle, diarré, feber och dränering, svullnad, rodnad eller inflammation vid snittet.


  

Kommentar