Hur man bygger ett elstängsel för får

August 15

Elstängsel är ett populärt inneslutningssystem för husdjur eftersom de kan uppföras snabbt med mycket mindre ansträngning än traditionella trä post eller ram staket och täcka mycket mark för mycket mindre pengar. De är mer populär än taggtråd, också, eftersom de är säkrare och inte rippa eller mejseln. Elstängsel är mycket mer populärt med fåruppfödare än taggtråd, särskilt eftersom elstängsel inte kommer att fånga på ull och skada fleece. Ett elstängsel kan sättas upp snabbt av en person vid behov och inte kräver någon särskild skicklighet.

Instruktioner

1 pund t-tjänster i marken på inte större än 10-meters intervall längs hela omkretsen av betesmark. Placera t-post pounder över toppen av t-post och hålla i handtagen på varje sida för att driva spetsiga änden av t-post i marken.

2 Fäst fem t-isolatorer till varje t-post genom att snäppa på t-post (inga verktyg krävs). Isolator kommer att hålla tråden på t-post samtidigt som den varma tråden från att ansluta till metall stolpe och kortslutning. Det bör finnas en t-isolatorn för varje sträng av tråd du vill ha. Du kan lägga till ytterligare trådar för ökad säkerhet, men bör inte använda mindre än fem för att hålla fåren i hagen området. Bottensträngen bör inte vara mer än 6 inches från marken, och varje efterföljande sträng bör inte vara mer än 8 inches isär.

3 Wrap tråd genom öglan av t-isolatorn för att förankra det på den första polen och sedan köra den över hela omkretsen av fältet fastnar i något lämplig nivå t-isolatorn vid varje t-post. Det är inte nödvändigt att förankra det på varje inlägg kroken kommer att hålla tråden på plats. Det är nödvändigt att hålla en jämn, även spänning på kabeln så att den inte hänger. Detta kan lätt göras för hand.

4 Skär änden av tråden med hjälp av avbitare vid den slutliga t-post lämnar ett utrymme mellan den första t-post och sista stolpen för en post. Linda tråden genom öglan av t-stödisolatorn på den slutliga pol för att förankra den.

5 Upprepa ovanstående process för alla fem (eller mer om så önskas) t-isolatorer.

6 Skär fem stycken av tråd med hjälp av avbitare för att passa den öppna delen lämnar en tum i varje ände av snittet för att linda in kontakterna.

7 Wrap ena sidan av varje post kabeln till t-post kontakt för att förankra den på sidan av posten. Anslut inte denna kabel till stängslet strängarna!

8 Linda den fria änden av varje post "gate" vajersträngen genom ett dörrhandtag kontakt.

9 Använd en bit tråd för att skapa en slinga och linda den runt öppningsänden t-posten posten. Ansluter öglorna på stängsel strängarna. Genom att ansluta tråddörr slingorna till stängslet posten sätt kommer att elektrifieras när "gate" är stängd. Genom att inte ansluta sidan av ingången till stängslet strängarna (i steg 7) när dörrhandtag frigörs från öglorna inträdestrådarna kommer inte att elektrifieras så att du kan passera utan att zapped men inneslutningen staket förblir elektrifierad.

10 Installera staket laddare beroende på vilken typ av strömkälla som används. Eldrivna laddare måste vara placerad nära en strömkälla. Soldrivna laddare kan monteras till en trä efter sjunkit nära stängseltråden och behöver utsättas för himlen för åtkomst solens makt. Klipp en bit ståltråd och anslut den till marken på laddningsenheten och kör den andra änden av tråden ner till en metall spik körde ner i marken för att jorda din laddare. Kör en annan tråd från den elektriska anslutningen på elstängsel laddaren till den första t-post av inneslutnings staket.

11 Använda avbitare skär en sträng av tråd för att passa din staket från botten till toppen och linda den runt var och en av trådarna i början av ditt första t-post. Haka fast änden av kabeln som kommer från laddaren till denna tråd.

12 Följ anvisningarna på din stängselledningen testare att kontrollera alla ledningar för elektrisk ström. Se till att alla kablar har en tillräcklig laddning. Om ingen ström går genom dina linjer så att ingen gräs, ogräs, eller annat skräp ansluter med botten tråd av staketet för att jorda den ut.

Tips

  • Försök inte att elektrifiera någon tråd inte gjorda för elstängsel, inklusive taggtråd. Undervisa någon som kommer att hantera de får hur man använder dörrkontakter och hur man stänga av strömmen på laddningsenheten vid behov. Inte öppna porten, trycker elledningarna, eller stå nära ett elstängsel i ett åskväder. Använd inte mer än en staket laddare på någon del av stängslet. Användning av mer än en staket laddare kommer att öka pulssignaler och placera dem alltför nära varandra och kan orsaka allvarliga skador på människor eller djur som kommer i kontakt med den.

  

Kommentar