Hur man gör Pad Thai nudlar med sås från scratch

April 5

Hur man gör Pad Thai nudlar med sås från scratch


Pad Thai är en exotisk nudelmaträtt garnerad med krossade jordnötter och limejuice. Den asiatiska skålen har en signatur salta sås som kastas med risnudlar och rör stekt tillsammans med kött eller protein val, ofta kyckling och räkor. Om du sugen Pad Thai och vill göra det hemma, är flaska såser tänkt att göra jobbet enklare. Men piska ihop en hemlagad sås från scratch är inte alls så svårt som det låter och kommer att ha en äkta smak väl värt ansträngningen.

Instruktioner

1 Kombinera 1/2 kopp asiatiska fisksås, 3 msk. soja, 3 msk. farinsocker, 1 1/2 msk. vatten, en nypa torkad peppar flingor, och 1/8 tsk. krossad ingefära i en liten skål. Vispa ihop ingredienserna väl och ställ såsen åt sidan.

2 Skär två stora benfritt kycklingbröst i lagom stora bitar och koka på medelhög på en stor stekpanna eller wok som har belagts med 2 msk. olivolja eller vegetabilisk olja i tre minuter på varje sida eller tills insidan inte längre är rosa.

3 Lägg åtta stora räkor till den heta woken och koka i ytterligare tre minuter, vänd dem halvvägs igenom.

4 Öka temperaturen till hög. Tillsätt fyra färska tärnade vitlöksklyftor, en kopp tunt skivade morötter, 3/4 kopp hackad grön lök, 1 kopp cubed zucchini, och en kopp färska groddar. Kasta grönsaker med kyckling och räkor i het panna i två minuter.

5 Lägg 1/2 lb. kokta risnudlar till de varma stek och blanda väl.

6 Ringla Pad Thai med hemlagad sås, blanda väl och omedelbart ta bort från värmen.

7 Servera Pad Thai garnerad med krossade jordnötter och / eller färsk lime juice om du vill.


  

Kommentar