Hur man håller choklad halvljus jordgubbar från Komma Vattnig

January 31

Hur man håller choklad halvljus jordgubbar från Komma Vattnig


Choklad-doppade jordgubbar är en ganska vanlig livsmedelsprodukt som finns i specialkonfektbutiker och speciella evenemang som bröllop och jubileums parter. Även choklad-doppade jordgubbar görs ofta med semisweet choklad, mörk choklad, vit choklad och blandningar av olika typer av choklad kan användas. När du gör choklad-doppade jordgubbar, använder jordgubbar som är inom en eller två dagar för att vara fullmogna så de är fortfarande fast men har en tillräcklig mängd av sötma och smak.

Instruktioner

1 Tvätta jordgubbarna i kallt vatten tills rengöras noggrant och låta dem rinna av i ett durkslag under 30 min. Pat jordgubbarna torka med en kökshandduk eller hushållspapper och placera dem på ett fåtal staplade pappershanddukar under 30 minuter till helt torr.

2 Smälta din choklad i en dubbel panna med försiktigt sjudande vatten i stället för i en kastrull. Med användning av en dubbel panna kommer att vara säker på den choklad är vid en lämplig temperatur för att belägga jordgubbar, bidrar till att minska den kvarvarande vatten i jordgubbarna från att ändra den färdiga produkten.

3 Tillsätt en liten mängd av födoämneskvalitet paraffinvax till choklad när den har nått den önskade temperaturen. Blanda vaxet i chokladen ordentligt innan doppa jordgubbar med en träslev.

4 Placera försiktigt doppade jordgubbar på ett lager av helt torr vax papper som inte har kylts i kylskåpet. Rumstemperatur ytor är bäst för att hålla choklad doppade jordgubbar blir vattnig.

5 Låt choklad-doppade jordgubbar svalna till rumstemperatur i en sval och torr plats. Undvik att placera choklad doppade jordgubbar i kylskåp om ditt rum är under 80 F.

6 Servera jordgubbarna inom 24 timmar. Ju längre du låter jordgubbar sitta, desto mer vatten de behåller; och om du är tvungen att sätta dem i kylskåpet, de har en tendens att samla kondens.

Tips

  • Använd högkvalitativa chokladbitar i stället för choklad chips som innehåller tillsatser som hjälper dem att behålla sin form. Ett block av hög kvalitet choklad kan också vara mer kostnadseffektivt än att köpa choklad chips i små förpackningar, speciellt om du använder choklad för bakning regelbundet.
  • Lägg 1/2 msk. paraffinvax till cirka 12 oz. av choklad. Lägga till mer paraffinvax än den som kan förändra smaken av choklad samt känslan i munnen hos slutprodukten.

  

Kommentar