Tips för Horse Show Kläder

March 18

Tips för Horse Show Kläder


Tävlar i hästshower kan vara en underbar hobby, men det är viktigt att vara förberedd innan utställningsringen för första gången. Innan faktiskt gå din första utställning som en konkurrent, delta i några föreställningar som en åskådare. Detta kommer att ge dig en uppfattning om vad alla andra har på sig, och ge dig tid att samla kläder objekt som du behöver för att konkurrera framgångsrikt. Samtidigt med de bästa kläderna inte kommer att garantera dig ett blått band, inte hur du presenterar dig själv och din häst spela en roll i domarens beslut.

Rengöras och Pressad

Oavsett vilken typ av ridning du gör eller vilka händelser du planerar att tävla i, är det viktigt att ridning kläder du använder vara fullständigt rena och väl pressade. Kemtvätt och trycka din show kläder en dag eller två innan showen är ett utmärkt praktiken, eftersom kontrollerar varje plagg för trasiga sömmar eller fransiga kanter. Visa kläder tål en hel del övergrepp, så kontrollera varje objekt som du lägger undan den också.

Det är viktigt för dina kläder att monteras korrekt också. När du anger utställningsringen, bör fokus vara på din häst och hans prestation, inte på dinglande av dina shirttails eller din krage. Bra show kläder är figursydd utan att vara tight. Detta kommer att ge ett rent utseende för dig och din häst och låta domaren att fokusera på hela bilden. Figursydda skjortor är utformade för att passa med ridbyxor, och dessa plagg är ett utmärkt val för västerländska klasser. För de flesta engelska klasser en välsittande par byxor, korrekt avpassat skjorta och en kvalitet jakt rock göra en korrekt ensemble.

Lämplig för klass

Innan du anger din första utställning är det en bra idé att få en kopia av regelboken som styr konkurrensen. Varje ras förening använder sin egen regelbok, men många lokala öppna program kommer att använda antingen den amerikanska Quarter Horse Association (AQHA) eller 4H regelbok. Oavsett vilken uppsättning regler styr din show, få en kopia av regelboken och läs avsnittet om lämpliga kläder. Om de engelska klasserna kräver långärmad jaga rockar, vara säker på att du har en lämplig ett för show dag. Om reglerna för västra klasser förbjuda RYNKAD kragar, se till att din krage är vanligt. Känna till reglerna i förväg är det bästa sättet att undvika en show ringen mode faux pas.

Prålig men inte långt

För många västerländska klasser glitter är ordningen för dagen, och även många normalt lugnare engelska klasser med glittrande kragar och prålig broscher. När du visar din häst är det viktigt att följa de senaste modetrenderna, men det är lika viktigt att undvika att gå för långt. Allt som blänker gör det lättare för domaren att upptäcka dig i en ring full av liknande färgade hästar, men är prålig bara för att vara prålig stänger en hel del domare. När du köper visa kläder, kom ihåg att dessa kläder kommer att ses från ett avstånd, så kan vara mycket lämpligt för utställningsringen vad som ser påfallande på nära håll. Men om det finns mer silver och glitter än faktiska tyg, kanske du vill söka efter mer lämplig utställningsringen mode.

Jodphurs och knäbyxor

När du går hästen visas som en åskådare kommer du att märka att många av de yngre ryttare bär jodphurs och Jodphur stövlar, medan de flesta av de äldre förarna där jackor och höga stövlar. Detta är en vanlig praxis i showen världen, och en att nya konkurrenter skulle göra klokt i att efterlikna. "Jods" är traditionell klädsel för yngre ryttare, och som med alla andra visa kläder de måste korrekt avpassat - inte alltför stor med tanken att barnet kommer att "växa in" dem - och väl rengjorda. Ge korta Jodphur stövlar en bra känga före varje klass med en mjuk putsduk.

Säkerhetsutrustning

Säkerhet är en viktig fråga i utställningsringen, och konkurrenter måste införliva korrekt redskap i sin show dag outfits. ASTM / SE-godkända hjälmar är ett måste för engelska ryttare, och skydd motsvarande huvud är viktigt för västerländska konkurrenter också. Faktum är att många program kräver att alla ryttare under 18 år, oavsett vad deras disciplin, bära en ASTM / SEI hjälm när den är monterad, oavsett om de konkurrerar i en klass. Välj en hjälm som passar dig ordentligt - korrekt avpassat hjälm kommer inte hindra din vision eller röra sig som du rider.


  

Kommentar