Epilepsi hos hästar

August 3

Epilepsi är en hjärnsjukdom som orsakar kramper, som kännetecknas av kramper eller okontrollerbara skakningar och skakningar. Även om mer vanliga hos människor kan sjukdomen drabbar hästar. Det är viktigt att diagnostisera och behandla den åkomma som en häst som lider av epilepsi kan vara en fara för sig själv och andra.

symptom

En häst som har ett anfall kan uppvisa svettningar, en tätt sluten käke, ögon rullande, spasmer i benen, förlust av urinblåsan och ändtarmen kontroll, och medvetslöshet förutom darrande och skakar. Hästen kan också falla.

orsaker

Epilepsi orsakas av skallskada eller inflammation kallas förvärvad epilepsi. Det finns också en ärftlig typ av epilepsi. Till exempel, vissa föl på arabiska rasen utveckla epilepsi där anfallen kommer plötsligt och öka i svårighetsgrad över tiden men som de senare växa ifrån. Dessutom, ibland ett sto har epilepsi som kan vara förknippade med att vara i värme. En häst har idiopatisk epilepsi om orsaken till beslaget är okänd.

Diagnos

Veterinärer måste bedöma hästens historia och anlag för anfall innan en diagnos kan göras. Det kan vara svårt att diagnostisera epilepsi hos hästar, eftersom andra sjukdomar kan orsaka kramper och veterinären kan faktiskt inte se hästen när den upplever beslag.

Behandling

Veterinärer ordinera ibland att en häst ges fenobarbital en gång om dagen för att kontrollera kramper orsakade av idiopatisk och ärvda former av epilepsi. Diazepam används också för att styra convlsions hos hästar.

överväganden

Om din häst börjar skaka, komma ur sin väg och inte försöka att lugna djuret. När beslaget avslutas, ring din veterinär.

Varning

Inte rida en häst som är känd för att ha epilepsi.


  

Kommentar