DIY Shop Belysning för ett akvarium

June 16

Färska vattenväxter och marina koraller kräver ljus för att överleva och växa. Korallarter i synnerhet kräver ljus för både korrekt spektrum och intensitet för att trivas och amatörer ser ofta metallhalogen ljus för att uppfylla dessa krav. Metallhalogen och andra lampor som utformats speciellt för akvarium, kan bli kostsamt att köpa. För hobby som håller främst fisk, sådana lampor är inte nödvändigt. Normala butiks lampor tänds ett akvarium tillräckligt så att hobby kan njuta av färger och beteenden deras fisk. Lyckligtvis DIY butiks lampor är inte svårt att installera i ett akvarium canopy.

Instruktioner

1 Placera uppåtvända akvarium huven på en ren och jämn arbetsbänk.

2 Placera fluorescerande ljus hållaren i mitten av uppåtvända huva och markera de platser där du kommer att behöva borra. Många kommersiellt utformade skärmtak innehåller en något försänkt område, i vilket de flesta lysrörshållare passar.

3 Borra två hål, något mindre än skruvarna, vid de markerade punkterna. Placera fluorescerande ljus hållare på huven och skruva den på plats.

4 Skär aluminiumreflektor material för att passa längden och bredden på ljusenheten. Applicera ett tunt skikt av lim på en sida av aluminium med pensel och limma aluminium på till insidan av ljusenheten.

5 Placera en fluorescerande ljus klipp i mitten av ljushållaren, mellan de två motsatta uttag adaptrar. Skruva i ljuset hållaren för att säkra. Upprepa med den andra ljus klippet.

6 Placera ena änden av den första lysröret i en uttagsadapter och tryck försiktigt röret i sin klipp innan du placerar den andra änden i motsatt adapter.

7 Upprepa med andra lysrör.

8 Vrid akvariet huva över och placera den på toppen av akvariet.

9 Anslut styrenheten leder in timern och ställa in detta för en 12-timmars ljuscykel.

10 Anslut timern till en vägg strömkälla och slå på den


  

Kommentar