Information om Kanarieöarna

June 23

Kanariefågel är en sångfågel uppvuxna att fungera som en bur husdjur. Det är en del av fink familjen, som har ensamma, glada fåglar som gör bra husdjur, enligt Animal-world.com.

Historia

Kanariefåglar är hemma i Azorerna och Kanarieöarna, Madeira och Kap Verde-öarna, enligt Microsoft Encarta Encyclopedia. De var först föds upp för fångenskap cirka 500 år sedan, enligt Planetpets.com.

Utseende

Kanariefåglar väger vanligtvis 10 till 35 gram och är två till sex inches i höjd, enligt Mazuri.com. Kanariefåglar kan vara gul, röd, orange, grönt, svart och / eller vitt. De har snäva eller mjuka fjädrar, i ljusa eller mer härdat färger.

Låt

Manliga kanariefåglar sånger beskrivs som "rulle" mjuk, slutna beaked, eller "chopper" högt, öppen beaked. Manlig lära sig att sjunga från andra kanariefåglar eller inspelningar av canary låtar, och använda sina låtar för att locka kvinnliga kanariefåglar, som vanligtvis tystare fåglar.

Fortplantning

Kanariefåglar ras när de är nio eller tio månader gammal, enligt Society of Kanarieöarna och Finch Breeders of Michigan. I naturen, honorna producerar två till fyra uppsättningar av fyra till sex ägg under en häckningssäsong, vilket sker på våren. I burar, honor reproducera tre till fyra gånger per år, enligt Microsoft Encarta Encyclopedia.

Vård

Ge ditt husdjur kanariefågel fågelfrö; livsmedel såsom grönkål, spenat, äpplen eller bananer och vatten dagligen, enligt Animal-world.com. Ge ditt husdjur ett bad en gång i veckan. Sätt din fågel i en bur som är minst 18 inches lång och 10 inches hög och lägga till två eller tre sittpinnar till buren, enligt en artikel av Anthony Olszewski för Upatsix.com.


  

Kommentar