Sevärdheter i nord centrala Plains regionen Texas

January 21

Sevärdheter i nord centrala Plains regionen Texas


Den norra och centrala slätter regionen Texas är full av vidöppna vidder av mark som innehåller kanjoner, jordbruksmark, sjöar och floder. Sträcker sig från gränsen mellan Texas-Oklahoma och söderut till San Angelo, Texas, städer som San Angelo, Lubbock och Abilene finns alla i regionen. Attraktioner är riklig, allt från spektakulära naturområden till gamla västerländska städer, museer och parker. Det är noga med att vara en som passar alla intresse.

Joyland Amusement Park

Joyland Amusement Park ligger inom Mackenzie Park friluftsområde och har mer än 30 åkattraktioner och attraktioner. Ta en tur på en karusell byggdes i början av 1900-talet eller slam i dina vänner på en radiobil. För en panoramavy över hela parken, ta en gondol rida med din familj. För de modiga i din grupp, det finns Dare Devil Drop, ett torn rida där du sväva 140 fot i luften innan fritt falla till marken. Parken är också hem för barn rider, rider vatten och klassiker som Tilt-A-Whirl. Om du kan magen mat efter allt som rör sig, parken säljer en mängd olika snacks, smörgåsar och pizza.

Joyland Amusement Park
Mackenzie Park
PO Box 226
Lubbock, TX 79408
806-763-2719
joylandpark.com

Law Enforcement Museum

Lagen Enforcement Museum i Eastland ligger i den gamla Eastland County Jail, byggd 1897. Väl hemma till "Santa Claus Bank Robber", hans namn kan fortfarande ses ristade på väggen i sin cell. Guidade turer i tre våningar museet finns genom att schemalägga ett möte. En mängd olika artefakter och memorabilia finns till försäljning, med uppgifter om historien om länet och brottsbekämpning inom.

Law Enforcement Museum
210 W. Vit St.
Eastland, TX
254-629-1774
eastlandfoundation.com/lawEnforcement.html

Palo Duro State Park

Palo Duro State Park omfattar mer än 20.000 tunnland nära Amarillo. Parken är hem för den sällsynta paddödla och Palo Duro mus, tillsammans med vilda kalkon, mule rådjur, prärievarg och skallerormar. Den officiella Texas State Longhorn besättningen bor också i en park. Känd som "Grand Canyon i Texas," spektakulär utsikt över skyhöga kanjonväggarna, blommande fält av inhemska blommor och högt gräs finns i hela. Aktiviteter i parken inkluderar camping, vandring, ridning och fågelskådning.

Palo Duro State Park
11450 Park Road 5
Canyon, TX 79015
806-488-2227
tpwd.state.tx.us/spdest/findadest/parks/palo_duro


  

Kommentar