Hur Breed en Palominohäst

September 20

För att en häst som ska registreras med Palominohäst Breeders of America (PHBA) ägaren måste kunna bevisa att hästen visar vilken typ av palomino färg som registret försöker främja. Hästar som accepteras i registret finns hästar som står mellan 14 och 17 händer hög, har en päls som kan jämföras med olika nyanser av 14 karats guld, och har en vit man och svans. Problemet är att få en palomino föl kräver en hel del tankearbete om genetik, noggrann avel och lite tur.

Instruktioner

Hur Breed en Palominohäst

1 Det bästa sättet att få en palomino föl är att föda upp till en häst som har testats som en homozygot palomino. En avels häst som testar positivt som en homozygot palomino bara kommer att kasta föl som antingen palomino eller gulbrun färg när de föds till en häst som är kastanj, vik, eller ängssyra.

2 Färg bör inte vara den enda anledningen till att du väljer en hingst att föda ditt sto till. Hela poängen med avel ditt sto är att ha ett föl som är ännu trevligare då stoet och hingsten. Det sista du vill göra är att föda ditt sto till en hingst som har dålig konformation. Du måste analysera din mare goda punkter och hingstens och se till att de kompletterar varandra.

3 inte föder ditt sto bara för att du vill ha ett föl. Även om din häst har perfekt konformation, annons du har hittat en homozygot hingst att föda henne som är lika felfri, har du fortfarande att överväga ditt sto personlighet. Oftare då inte fölet lära från sin mor, och ett sto som är dåligt humör eller spöklikt har ofta ett föl som är lika svårt att komma överens med.

4 Åldern på ditt sto måste beaktas när man försöker att föda för en palomino föl. Många veterinärer varnar avel en sto som är mindre än 4 år gammal eftersom hon fortfarande växer och utvecklas, samtidigt som du måste tänka två gånger innan avel en äldre sto. Ston över 20 års ålder som aldrig har fölat tidigare ofta har svårt att under förlossningen och det finns en ökad chans att du kommer att förlora inte bara föl men också ditt sto.


  

Kommentar