Hur man lagrar skalad vitlök

August 21

Hur man lagrar skalad vitlök


Skarp, kryddig smak av färsk vitlök är mest intensiv direkt efter det har skurits. Däremot kan förvaras på rätt sätt vitlök erbjuda ett jämförbart alternativ.

Instruktioner

1 Hur man lagrar skalad vitlök

Dra försiktigt vitlöken med en mycket vass kniv, separera kryddnejlika som du framsteg.

2 Kontrollera varje klyfta noggrant för brister eller mjukhet. Använda direkt eller kasta några kryddnejlikor som uppvisar dessa tecken för att undvika risken av att förfalla kryddnejlika orsakar kontaminering av hela partiet.

3 Placera alla de skalade kryddnejlika in i en lufttät glasburk med en matchande lock som passar burken och sluter tätt.

4 Häll olivolja i burken, vilket omfattar de vitlöksklyftor helt med oljan. Vitlöken förblir färska så länge som kryddnejlika är fullständigt nedsänkt i oljan.

5 Skruva på locket på burken tills det är för hand.

6 Lagra burken av vitlök i olja i kylskåp eller i frysen. Det är absolut nödvändigt att innehållet förblir konstant kyld.

7 Ta bort så få eller så många klyftor som du önskar vid varje given tidpunkt, men se till att använda dem direkt.

8 Returnera burken med skalad vitlök i olja till kylskåpet eller frysen omedelbart. Tillåter inte det att sitta tillräckligt länge för att värma upp till rumstemperatur.

Tips

  • Skalad vitlök kan hålla snyggt i frysen i flera månader när det har täckts med olja.
  • För att säkerställa att din vitlök bevaras så att det är säkert för mänsklig konsumtion, är det oerhört viktigt att följa instruktionerna ovan noggrant. Lagra vitlök i olja vid rumstemperatur är farligt, eftersom det ger perfekta förutsättningar för botulism. I Nordamerika ensam, har åtminstone 3 botulism utbrott associerats med vitlök i olja blandningar.

  

Kommentar