Vad är Folgers snabbkaffe granulat?

February 13

Vad är Folgers snabbkaffe granulat?


Populariteten av kafékedjor och innovationer i hembryggda gourmetkaffe har störst under de senaste decennierna. Ändå snabbkaffe, uppfanns 1901, är fortfarande en vanlig bekvämlighet i många hem. Att göra snabbkaffe är lika enkelt som att lägga till varmvatten eller mjölk till granulat eller kristaller utan att behöva vänta på en maskin för att brygga och sippra. Så vad gör snabbkaffe ögonblick?

Vad är snabbkaffe?

Snabbkaffe kan hittas i någon livsmedelsbutik, ofta i en burk eller tenn, och liknar en finmalen kaffe. Genom att tillsätta den lämpliga mängden varmt vatten eller mjölk, kan göras snabbkaffe snabbt och enkelt. Regelbundna kaffebönor minimalt bearbetade - rostat, marken och bryggt i kaffe. Snabbkaffe granulat, å andra sidan, kräver behandling för att producera sin bekväma brygd. Snabbkaffe tillverkas ett av två sätt.

Frystorka

Frystorkning innebär brygg traditionella kaffebönor och frysa kaffet i plattor. Iskristallerna dras sedan av genom att ett vakuum - inte förångas med värme - att upprätthålla en robust kaffesmak. Efter avlägsnande av frusna vätskan, är det återstående fasta ämnet en snabbkaffe granul, redo att rekonstitueras med varmt vatten eller mjölk.

Spraytorkning

Den vanligare metoden, spruttorkning, är billigare, men mer skadliga för kaffesmak och arom. Kaffet bryggs och koncentreras före applicering intensiv värme för att torka kaffe i ihåliga kristaller. Kristallerna är redo att rekonstitueras, men smaken är sämre än vanliga kaffebönor och frystorkat snabbkaffe. Spraytorkade snabbkaffe ibland märkt "agglomererad", vilket innebär att de är gjorda för att klumpa att likna nymalda kaffebönor.

Snabbkaffe Brands

De flesta nationella kaffemärken, inklusive Folgers, producerar en omedelbar variation också. Som vanliga kaffesump, snabbkaffe komma i flera varianter, inklusive koffeinfritt, franska grillat och 100 procent colombianska, liksom smaker som vanilj och hasselnöt.


  

Kommentar