Vilka är de behandlingar för pankreatit hos Dvärgschnauzer?

December 22

Vilka är de behandlingar för pankreatit hos Dvärgschnauzer?


Varför MiniatyrSchnauzers är predisponerade för pankreatit är en gåta. Det kan vara genetisk eller enligt Dr. Debra Primovic, kan det vara relaterade till fetma, en fettrik kost eller en nyligen genomgången infektion. För närvarande finns det två primära mål vid behandling av pankreatit: kontrollera smärta och kontrollerande vätskor och elektrolyter. Om veterinären kan behålla kontrollen inom dessa områden, har hunden en bättre chans till återhämtning.

kontrollera smärta

De mediciner som används oftast vid behandling av pankreatit är meperidin (Demerol Rx), fentanylplåster (Duragesic Rx) och morfin, enligt Mike Richards, DVM av Vetinfo4dogs.com. Han uppger att den klassiska protokollet hade varit att undanhålla mat under hela kliniska symtom att vila bukspottkörteln, men det har varit en trend, med viss framgång, att erbjuda små mängder av mat när hunden inte kräks.

kontrollerande Vätskor

För hårt drabbade hundar, intravenös (IV) hydrering kan startas för att bibehålla kalium. Låg kalium är vanligt att hundar med bukspottskörteln problem, men nivåer som är för höga är ännu farligare, enligt Dr. Richards. Behandlingen kräver många blodprover för att övervaka syra / bas och elektrolytbalansen.

förebyggande vård

Pankreas problem kan vara ett kroniskt tillstånd för Dvärgschnauzer. Rekommendationer från Dr. Richards inkluderar att hålla hunden på en låg fetthalt, måttlig fiber kost och bibehålla djurets vikt, eftersom överviktiga hundar löper större risk för utveckling av pankreas problem. Slutligen frågar din veterinär om statiner, som är läkemedel som hjälper till att kontrollera hyperlipidemi hos hundar, precis som de gör i människor.

pågående forskning

Forskare vid Texas A & M University har arbetat för att hitta rätt kost för Dvärgschnauzer. Dr. Panagiotis G. Xenoulis av Gastrointestinal Laboratory genomför en undersökning för att testa hur en mager diet i kombination med näringstillskott kan förbättra en schnauzer livskvalitet.


  

Kommentar