Hur att täcka en Lip sår

June 4

Läppar sår såsom skärsår eller andra sår är smärtsamma, men att lägga sten på skada, de är också mycket påtaglig och ibland pinsamt. Naturligtvis du skulle behöva gå till en läkare om ditt sår är djup nog att behöva stygn, eller om såret blir infekterat. Men om du vill gå om ditt dagliga liv utan sårskorpor sår på läppen tar centrum, det finns ett sätt du kan täcka det så att det inte är så märkbar.

Instruktioner

1 Tvätta ansiktet försiktigt med mild tvål och vatten och skölj noga. Gnugga inte eller skrubba området runt såret, eftersom detta bara kommer att förvärra rodnad och irritation. Använd inte alkohol eller peroxid på såret. Låt såret torka helt.

2 Badda några concealer med en grön nyans på såret och några röda omgivande områden. Den gröna neutraliserar rodnad. Använd gult på alla områden som har en lila eller blå nyans för att neutralisera dem. Använd sedan en döljer som är färgen på resten av din hud för att täcka hela såret. Blanda det väl.

3 Pat kosmetiska löst puder över concealer med en bomullstuss för att ställa in den och hindra den naturliga oljor i huden orsakar concealer att köra. Du kan behöva tillämpa mer concealer och puder hela dagen, särskilt när du äter eller dricker. Undvik att röra dina läppar eller trycka ihop dem.

4 Tvätta ansiktet på kvällen innan sängen med mild tvål och vatten och ta bort all makeup från såret. Applicera ett antibiotikum helande salva på såret och täcka laceration med ett litet plåster så salvan inte gnugga bort i sömnen.


  

Kommentar