Hur man lägger en Western Saddle Tillsammans

January 22

Hur man lägger en Western Saddle Tillsammans


Westernsadlar är det vanligaste valet för ryttare i USA. Utvecklad av cowboy i början av 1800-talet, är westernsadlar görs för hela dagen komfort för föraren, hållbarhet, livslängd och säkerhet av sätet. Westernsadlar kan vara ganska dyrt, så att lära sig att skapa din egen kan spara en hel del pengar. Det bör noteras att detta är en konst, och kommer inte att lära sig i en lektion. Räkna med att göra många misstag innan du kan göra en kvalitets Western sadel som gör dig stolt. Här är några tips om hur man monterar en Western sadel.

Instruktioner

1 Börja med sadelbommen. Detta kommer att vara glasfiber ram som du kommer att fästa alla delar av din sadel. Ställ in den på en trä sadel rack så att du enkelt kan komma åt båda sidor av den för riktiga jobb.

2 Fäst bygel barer att sadelbommen. Dessa är bultade in i trädet under huvudet på punkten av trädet - som är den mycket främre delen av sadeln. Se till det rörliga "tumme" bit är inför den bakre änden av sadelbommen.

3 Sträck din duk tätt över sadelbommen från kappa (front) till Cantel (bak) och fäst med små sadel stift. Bifoga en ull eller filt foder över duken. Sträck din svinsvål eller mocka mycket tätt över detta skikt och säkra åter med nubb och sadel lim.

4 Fäst din kjol bitar till sadelbommen nu att du har täckt sätet. Dessa bitar kan utrustas och dekorerade innan du fäster dem, eller så kan du hålla designen enkel. Säkra dem kommer att kräva tunga snörning i läder samt stift och lim.

5 Slutligen, lägg till dina fendrar och dina stigbyglar till bygel barer och över fållen på sadeln. Återigen, kan du dekorera dem i förväg, eller lämna dem vanligt, men se till att de är klara innan du ansluter dem.

Tips

  • Rådgör alltid med en professionell eller delta i en workshop på sadeltillverkning innan du försöker göra en själv.

  

Kommentar