Hur man flyttar Koi Från Dammar till akvarium

July 2

Hur man flyttar Koi Från Dammar till akvarium


Koikarp kan normalt övervintra säkert i en damm, utom i mycket kallt klimat. Eftersom de kan nå en längd på över 12 inches, flytta de vuxna fiskarna till någon men det största akvariet inte är möjligt, även om de skulle kunna flyttas till lagertankar. Om du behöver flytta små koi från en damm till ett akvarium för vintern, för att visa dem för försäljning eller för att du tömmer en damm, måste du minimera stress för fisken.

Instruktioner

1 Förbered en kallvattenstank för koi med luftpump och filter. Du behöver minst en gallon tank utrymme per tum av fisk. Samla några vattenväxter och stenar från dammen. Helst fyll med vatten från dammen samt ca 2/3. Samla upp vattnet i hinken. Låt tanken sedimentera under 12 till 24 timmar.

2 Töm dammen, om praktiskt, till ett djup som fisken kan röra sig men är lätt att fånga.

3 Fånga koi i en hink eller plastbehållare om du kan. Nät kan skada fisk och bör vara en sista utväg. Om du använder ett nät, överföra koi till en hink med vatten omedelbart.

4 Skjut koi i akvariet genom att långsamt tömma skopan. Eftersom akvariet är ännu inte fullt med vatten, spelar det ingen roll om det är vatten från skopan går in i tanken. Försök att delvis dränka hinken som du gör detta för att minimera stress för koi.

5 Låt koi ungefär en dag att acklimatisera före utfodring och vara noga med att inte mycket foder. Du måste också rengöra tanken med en hävert och hink ungefär en gång i veckan.


  

Kommentar