Hur man torkar och Salt torsk

May 23

Hur man torkar och Salt torsk


Saltning och torkning är de två äldsta metoderna för att bevara mat. Saltning fisk bort fukt, vilket minskar risken för bakterier föröka sig och bevara det längre. Torsk är en populär fisk för torkning och saltning, eftersom det är basen för många recept som spanska saltad torsk friterad, portugisiska saltad torsk gryta och Karibien ackee med saltad torsk.

Instruktioner

Torkning och saltning torsk

1 Ta bort huvud, gälar, svans och tarmar från torsk om fiskhandlaren inte redan har gjort det.

2 Skölj fisken i vattnet.

3 Placera torsk i en behållare med en liter vatten och en kopp salt. Låt stå i 30 minuter.

4 Ta fisk ut ur behållaren, avlopp och skölj i vatten igen. Täck fisken i massor av salt, vara generös eftersom detta är vad som kommer att bevara den. Det bör inte finnas några öppna ytor som torsk bör helt täckt. Tryck salt i köttet så att det fastnar.

5 Sätt torsk trä rack. Gallren bör vara utanför, i ett torrt område skyddat från direkt solljus. Undvik områden där flugor kan samlas, såsom nära en damm. Du kan sätta dem inne i huset på natten om du är orolig för djur som anländer din trädgård och äta fisken. Alternativt kan du använda en tabell, men det måste ha antingen tråd eller trästycken på toppen med utrymmen mellan så att fisken kan hänga dem.

6 Tryck ner på köttet av torsk varje dag för att påskynda torkningen. Det tar cirka fem dagar för fisken att torka. Ju större bitar torsk, desto längre tid det tar för dem att torka. Du kommer att veta att det är redo när köttet inte fjädra tillbaka efter att röra vid den.

Tips

  • Använd alltid mycket färsk torsk.
  • Se till att du rengör alla ytor som har kommit i kontakt med rå fisk.
  • När sköljning och saltning torsk, försöka arbeta snabbt för att förhindra att fisken kommer.
  • Blötlägg torsk i vatten över natten innan tillagning.
  • Använd alltid trä ställningar och inte metall sådana, eftersom de kan korrodera, och kvaliteten på fisken försämras.

  

Kommentar