Kreativa idéer för rostade grönsaker

December 8

Kreativa idéer för rostade grönsaker


Rostade grönsaker är ett populärt komplement till stekt kyckling, kalkon eller annat kött. Rostningsprocessen ger naturliga sötma av grönsaker och intensifierar deras naturliga smaker. Även om det finns många hälsofördelar med att äta rå vitlök, när rostade det blir sötare och mildare. Rostning fungerar bäst med grönsaker som rostad lök, morötter, mild och kryddig paprika och aubergine. Dessutom, alla rotfrukter fungerar bra, som potatis, palsternacka och sötpotatis.

allmänna Idéer

Rostning grönsaker görs på rätt sätt med ett tunt lager av olja eller fett, och mild krydda för att förbättra smaken. De hackade storlek beroende på hur brynt och knaprig de önskas. I stället för de mer sunda vegetabiliska och olivolja, kan anka ister eller kokosnötolja kan användas för att experimentera med olika smaker. Jordnötsolja, men intetsägande, är bäst för stekning vid höga temperaturer och kompletterar kalkon väl. Asian Wok olja, som finns att köpa i de flesta livsmedelsbutiker, tillägger en orientalisk vitlökssmak till något kokta i den. Det finns en mängd olika användningsområden för rostade grönsaker, från pastarätter till smörgåsar. De kan läggas till grytor, sallader, pizzor, pålägg och dips. Försök att inkludera dem i burritos och quesadillas.

Mellanöstern

En östlig smak kan vara lätt att skapa med vanliga grönsaker som paprika, zucchini, aubergine och lök. Det är värt att gå ur vägen för att lägga butternut pumpa, couscous och kikärter att ge receptet mer åtskillnad. De stora grönsaker hackad i betydande bitar och sätta i en burk med olivolja, salt och peppar, och rostade för ungefär en halvtimme. Vitlök och kikärter tillsätts tillsammans med kummin och koriander. Efter ytterligare rostning, de grönsaker serveras med citronsaft och couscous på sidan.

Marockanska rostade grönsaker på Couscous

En exotisk, kryddigare version av Mellanöstern köket kan göras med hjälp av liknande ingredienser. Butternut pumpa skalas, de-seedade och kubik och blandas med hackad rödlök. Skivad röda och gula zucchini, morötter och blomkål tillsätts. Rostad med hackad vitlök, röd chili pulver, kummin, kummin, olivolja och honung, dessa grönsaker serveras på toppen av varm couscous, drizzled med honung och toppad med vanlig yoghurt och torkad mynta.

asiatisk

För en diabetes vänlig asiatisk smak, är detta recept ett enkelt val. Marinaden är vispas sesamolja, vitlök, vinäger, ingefära, honung, anis och soja. Grönsaker som potatis, morötter, champinjoner och aubergine kan läggas till skivade zucchini, hackad grön paprika, och skalade och skivade sötpotatis rostas med hackade morötter och lök i marinaden. Ju större mängd olika grönsaker, desto bättre smak (under antagande grönsakerna valts är allas smak).


  

Kommentar