Hur du tar ut värmen av en Pepper

November 4

Hur du tar ut värmen av en Pepper


Även hot peppers kommer i allmänhet från varma klimat, överraskande, den hetaste peppar i världen, som erkänns av Guinness World Records, skapades i England. Naga Viper chili är en korsning mellan tre av de hetaste chili, Naga Jolokia, Naga Morich och Trinidad Scorpion. Den mätte 1.359.000 på Scoville skala, som används för att gradera hetta paprika. Som jämförelse, en peppar peppar priser bara 2500 till 5000 på denna skala. För dem som inte kan ta den här typen av värme men ändå vill smaken av en peppar, kan du enkelt ta bort en del av det.

Instruktioner

1 Använd gummihandskar innan du hanterar en spansk peppar. Oljorna kan bränna eller irritera huden.

2 Skär paprika på längden med en kniv. Skrapa ur fröna och vener med spetsen på kniven. Fröna har det mesta av värmen och ta bort dem kommer att kraftigt minska sin kryddighet.

3 Blötlägg peppar i vit destillerad vinäger över natten i en liten skål. Vinäger kommer att bryta ned några av de oljor i peppar. Töm och upprepa blötläggning om peppar fortfarande är för varmt.

4 Tillsätt tomater och limejuice till en tillagad maträtt som är för varmt. Syrorna i juicen kommer att minska en del av kryddighet. Tillsätt socker, som också kommer att minska värmen av en peppar.

5 Lägg yoghurt till din maträtt. Mejeriprodukter har kasein som hjälper tvätta bort capsaicin. Dricka saft eller mjölk om du behöver lättnad i munnen.

Tips

  • Alkoholhaltiga drycker kan bidra till att minska en del av förbränningen av en peppar.
  • Socker och honung hjälper till att minska värmen.
  • Vatten inte hjälpa till att lindra en del av värmen från en peppar - det sprider capsaicin orsakar mer värme.

  

Kommentar