Hur man Raka benen ordentligt

March 16

Hur man Raka benen ordentligt


Om vaxning är inte din sak, då är chansen att du har nästan fulländat konsten att rakning. Med några enkla steg kan du få en smidig (och smärtfri) raka varje gång!

Instruktioner

1 Det första steget till en slät rakning är att välja rätt rakhyvel. Hoppa låna din bf / hubbie rakkniv och få en egen. Gå till en trippel blad för en nära rakning. Schick Intuition Plus är en stor om du ofta upplever hudirritation eller torrhet; denna rakkniv har fuktgivande rakning "bar" fäst bladen. (Den enda nackdelen är priset och hur snabbt den fasta slits).

2 Börja alltid med våta ben; blötläggning i ett varmt bad innan början är det bäst att mjuka upp håret. Torrakning kan leda till smärtsamma hudirritation och inåtväxta hårstrån.

3 Lödder benen med en rakkräm, skum eller gel. Det finns många att välja mellan beroende på din hudtyp. Undvik att använda vanlig tvål eftersom det kan leda till rakning.

4 Från ankeln, försiktigt glida rakhyveln upp benet i långa svep; arbeta dig upp till låret. Gå över området två eller tre gånger för att avlägsna alla hår; Skölj rakhyveln efter varje slag. Du kommer att behöva flytta rakhyveln runt kurvorna i benet, såsom knän och fotleder.

5 När du är klar, skölj alla rakkrämer från benen med varmt vatten. Torka benen och tillämpa en fuktgivande kroppslotion eller lotion.

Tips

  • Om du märker en nick efter rakning, ren med en antiseptisk och placera en liten bit vävnad över det tills det tar stopp blödning.

  

Kommentar