Hur Cut frisyrer för lockigt hår

February 15

Hur Cut frisyrer för lockigt hår


För de flesta stylister, skärning lockigt hår är svårare än att skära naturligt rakt eller lätt vågigt hår. Om inte skära ordentligt, tar lockigt hår ofta en triangulär form. När man arbetar med lockigt hår, många stylister fokuserar på att minska bitarna för att minska bulk och inte nödvändigtvis skära varenda hår. Varje curl måste hanteras på individuell basis. Lockiga frisyrer bör anpassas för varje person, så det är viktigt att känna till rätt teknik för att skära lockigt hår.

Instruktioner

1 Dela upp håret i fyra lika stora delar. Del håret ner i mitten av huvudet och dela varje av dessa avsnitt i halv.

2 Pin upp de två främre delar av håret med hårspännen. Detta säkerställer att håret inte kommer att vara i vägen och blandas in med de andra sektionerna.

3 Kamma ned en halv tums avsnitt, som börjar vid nacken, från var och en av de bakre två sektioner. Håll håret mellan dina mitten och pekfingrar.

4 Clip diagonalt i botten av håret med raka blad sax. Klipp tills du når önskad längd. Denna teknik hjälper mjuka linjer skärs. Fortsätt att använda denna teknik över hela resten av huvudet.

5 Skapa en vertikal 1/2 tums avsnitt från hjässan ner till nacken. kamma försiktigt detta avsnitt upp till en 45-graders vinkel. Vinkeln uppmuntrar curl att linda runt sig själv. När du skapar lager, kommer guiden att vara den sista delen av håret från botten av det avsnitt du håller på den vinkeln.

6 Skär skikt baserat på din guide. Använd texture saxar. Fortsätt skiktning runt till baksidan av huvudet med den här tekniken.

7 Kamma håret på den sida av huvudet upp mot kronan och på samma 45 graders vinkel som diskuterats ovan. Återigen, klippa håret enligt guiden du skapade på baksidan av huvudet.

8 Kör fingrarna genom håret och rör försiktigt håret runt. Detta kommer att hjälpa dig att se hur håret ligger och om det finns några platser som du behöver gå tillbaka och använda texture sax. Vid skärning lockigt hår, måste du klippa håret och titta på det från olika vinklar och se där det faller.

9 Avsluta stil med en lock kräm eller serum. Coat händerna med produkten och arbeta genom håret från rötterna ner till ändarna.

Tips

  • Undvik trubbiga snitt, eftersom dessa nedskärningar ignorera lockigt hår våren faktor och sträcka håret i ett onaturligt tillstånd.
  • Klipp precis innan krönet av en curl. Cutting halvvägs genom en curl kommer att ge håret en burrigt utseende.
  • Skär den övre framsidan av håret sist. Avstå från att skära för mycket i förskott eftersom dessa lockar är den kortaste och mest sårbara.

  

Kommentar