Vad är begränsad AKC registrering?

November 10

Vad är begränsad AKC registrering?


Inte alla valpar är tänkta att vara utställningshundar eller uppfödda. Om en uppfödare säljer en valp enbart som ett husdjur, och att valpen är en amerikansk Kennel Club (AKC) -recognized ras, kan uppfödaren välja att begränsa valpens AKC registrering.

Betydelse

Enligt AKC hjälper begränsad registrering uppfödare skydda sina avelsprogram genom att avskräcka från framtida avel av "pet-kvalitet" valpar. Om en hund med begränsad registrering producera en kull kommer AKC inte registrera någon av avkomman.

Visa Behörighet

Hundar med begränsad registrering kan inte ange gestaltningshows, som är avsedda att bedöma avelsdjur, säger AKC. De kan konkurrera med andra AKC evenemang, inklusive lydnad, spårning och smidighet.

Metod

För att placera en valp i begränsad registrering, markerar kullen ägare "begränsad registrering" rutan på registreringsansökan innan de ger papperet till valpköpare.

Identifiering

Begränsad registreringsbevis är vita, men med en orange kant i stället för den lila en som indikerar fullt AKC registrering.

Omkastning

AKC säger att endast kullen ägare kan vända en begränsad registrering. När AKC bearbetar lämplig pappersarbete, utfärdar registret ett fullständigt registreringsbevis till hundens ägare.

relaterad Fact

Enligt tidigare "AKC Gazette" chefredaktör Arliss Paddock, uppfödare sätta vanligtvis en klausul i sina försäljningskontrakt kräver spay eller sterilisera av en begränsad registrerings valp.


  

Kommentar