Fördelarna med skvalan

August 28

Fördelarna med skvalan


Skvalan är en uppskattad ingrediens i många anti-aging hudvårdsprodukter, först som härrör från levern hos djuphavshaj. Ursprungligen upptäcktes av forskare som studerade dess syresättande egenskaper har skvalen visat att försköna huden.

typer

Den vanligaste källan till skvalan är hajleverolja från aizame haj, som bor i vatten under 1000 meter. Skvalan kan alternativt härledas från olivolja, känd som för sin fuktighetsbevarande (fuktbevarande) egenskaper. Många konsumenter blir förvirrade --- skvalen ibland kallas skvalen eller oliksidig i hudvårdsprodukter. Skvalan är härledd från föreningen skvalen; oliksidig är en liknande förening som ofta används i hudvård. Både oliksidig och skvalan är en naturlig del av vår egen talg, oljan som håller vår hud fuktig och smidig.

Fungera

Även om terminologin kan vara förvirrande, är konceptet enkelt. Skvalan är den naturliga, mest stabila formen av skvalen. Det absorberas lätt in i huden och har studerats av forskare för sina hälsoegenskaper långt innan det infördes för skönhetsvård. Enligt en 1982 studie av expertpanelen av American College of Toxicology, "The kosmetolog har funnit i skvalen en naturlig mjukgörande. Det ger huden en smidighet utan en obehaglig fet känsla ...". När den appliceras på tvättade eller solexponerade hud och hår, hjälper skvalen att återställa förlorade oljor.

fördelar

Det finns många olika tillverkare skvalan produkter, såsom Dr. Lark eller skinjourney.com. De flesta har sin egen lista över skvalan förmågor, såsom helande kronisk hudproblem, som endast får stöd av den enskilde konsumenten. Men enligt ovanstående studie, (American College of Toxicology) skvalen har många bevisade positiva egenskaper när de appliceras lokalt på huden: mjukgör och minskar linjer i ansiktet och solskador, fyller skinn äger oljor; återfuktar hud; skapar en skyddande barriär mot vind, damm och smog; och eliminerar kärvar och torrhet på ansikte, händer, armbågar, knän och fötter.

Identifiering

Skvalan tillverkas under många olika varumärken i USA och andra länder, särskilt Japan. Det är vanligtvis säljs som ett serum eller fuktighetskräm i prisintervallet på $ 30 till $ 140 för cirka två uns.

varningar

Som med alla produkter, måste du läsa etiketter noga för att se till att du kommer att få full nytta av skvalan. Liknande bedragare produkter kan marknadsföras som djuphavsolja, haj olja eller hudfett. Att ta emot de positiva egenskaperna hos verkliga skvalan, leta efter en produkt som tillverkas av djuphavs haj leverolja eller olivolja i en 3-5 procent koncentration.


  

Kommentar