Hur man gör Oat Hay

November 8

Hur man gör Oat Hay


Havrehö är en positiv matningsalternativ för hästar, liksom andra djur. Havrehö har fördelen att inte bara att erbjuda grovfoder utan också näringsvärdet i ett koncentrerat foder. Havre torkas medan fortfarande sitter i hö stammen. Hästar som livnär sig på havrehö mottar den näringsmässiga fördelen av säden och den grovfoder samtidigt.

Instruktioner

1 Låt havre växa till nära mognad i vad som kallas "mjuk deg" scenen. Höet blir gyllene. Fröställningar kommer fortfarande vara något böjligt, men inte torr.

2 Skär hö med traktor och hö cutter. Låt torka. Skär det när det är torrt väder kommer. Du kan inte tillåta havrehö att bli blöt, det kommer att förstöra det.

3 Låt höet härda åtminstone en eller två dagar. Rake höet, vrida den då och då tills alla delar av det får sol bota och torr.

4 Bale höet med hjälp av en rund eller fyrkantig pressen. Havrehö kan balas och matas in endera maskinen.

5 Ta bort hö från fältet. Lagra någonstans torr, företrädesvis under tak. Hålla havrehö torr är nyckeln till att behålla sin fräschör. Våta havre kommer att ruttna.

Tips

  • Rådgör med en professionell när första skär och balning egen havrehö. Hö är en dyr gröda; du vill inte förstöra det.
  • Försök inte att balen havrehö som har blivit våt. Om havrehö gröda har blivit blöt, kan du kanske att bärga det genom att vrida det till ensilage. Bota den som vanliga hö kommer inte längre att vara möjligt.

  

Kommentar