Hur man kan bli av katt kissa lukt från Air

November 28

Hur man kan bli av katt kissa lukt från Air


Miljontals människor över hela världen älskar och njuta av att ha katter som husdjur, men inte njuta av lukt de kan lämna. Om en katt kissar på en matta eller trägolv, kan det vara mycket svårt att ta bort lukt, även om urinen har rengjorts. Genom att implementera goda rengöringsvanor, och placera luktborttagningsmedel vid källan, kan du minska lukten av katturin i luften på nolltid.

Instruktioner

1 Kull träna din katt. Det är viktigt att se till att din katt inte urinera på områden i ditt hem som inte kan vara synliga för dig. Köp en låda, lukt eliminera kattsand och en kol- eller aktivt kol baserade luktbort.

2 Placera luktbort nära kullen. Se till att det är i en sluten behållare, som har små hål i det, så att katten inte komma in i den. Genom att placera luktbort vid källan, kommer det att döda lukten så snart det träffar lådan.

3 Ta bort alla synliga urin som kan vara på golvet eller i din matta; dolda katt urin fläckar kan orsaka en lukt att cirkulera i luften. Ta en skål och blanda 3/4 kopp vatten och 1/4 kopp vinäger och mätta alla gamla urin fläckar på din matta. Om du har trägolv, tvätta golvet med vinäger och vatten. Låt torka.

4 Strö bakpulver över hela din matta och / eller trägolv. Blanda sedan 3/4 kopp tre procent väteperoxidlösning med en tesked diskmedel.

Patch testa ditt golv och / eller matta genom att använda fingret för att applicera en liten mängd av peroxid och tvättmedel över en liten del: Detta kommer att försäkra blandningen kommer inte att förstöra din matta eller golv. Om färgning inte inträffar, fortsätta att tillämpa en liten mängd av blandningen över alla mattor och golv.

5 Använd en gammal trasa, handduk eller borste för att driva bakpulver ner i din matta. När det är klart, dammsuga hela mattan ordentligt. Om lukten inte försvinner, upprepa steg ett, två och tre.

Tips

  • Köp en täckt låda för att minska starka lukter som kommer från en öppen kattlådan.
  • Rengöra lådan så ofta som möjligt.

  

Kommentar