Processen för matlagning med citronsaft

March 15

Processen för matlagning med citronsaft


Även om de smakar ganska stark och sura rå, kan citroner lägga till en läcker, uppfriskande stänk av smak när de används med måtta i matlagning. Den bästa formen av citronsaft pressas direkt från färska citroner, där cirka fyra citroner kommer att ge en kopp färsk juice. Om du inte kan få tag på färska citroner, är flaska citronsaft en fin ersättare. Använd citronsaft i din matlagning som marine ingrediens för färsk fisk och kyckling eller som en del av en sås. Den skarpa, syrlig smak av citron snyggt blandas med en söt ingrediens såsom honung och de två tillsammans, ensam eller sällskap av andra ingredienser komplettera ljus smaker av kyckling och fisk.

Instruktioner

Marinad

1 Blanda citronsaft med andra marine ingredienser såsom soja, honung, vitlök, persilja, grill sås eller någon kombination av ovanstående.

2 Placera fisk eller kyckling i en bakform och häll marinaden på toppen.

3 Täck pannan, plats i kylskåpet och låt marinera i minst två timmar eller över natten, enligt recept riktningar.

4 Baka maträtt enligt anvisningarna. För en starkare smak, baka fisk eller kyckling i marinaden eller ta bort från marinaden för en mer mild smak.

Sås

5 Förbered fisk eller kyckling enligt recept riktningar, antingen med en marinad eller utan.

6 Blanda citronsaft med andra sås ingredienser, såsom honung, vitlök, dill, smör eller salt och peppar.

7 Värme sås i en kastrull på hög låga och lägre flamma till medelhögt när såsen börjar bubbla.

8 Lägg fisk eller kyckling i grytan och koka på båda sidor tills genomstekt.

Tips

  • Vid användning av citronsaft i en marinad eller en sås, kan du reservera en del av vätskan och häll den över fisk eller kyckling efter att den har bakat för en flott presentation på din tallrik.

  

Kommentar