Hur man bevarar Black-Eyed Peas

August 10

Hur man bevarar Black-Eyed Peas


Om du är trött på att kasta bort mat som black-eyed peas, eftersom de förstör, kommer du vara glad att lära dig kan bevara dem i stället. Det finns två sätt att göra detta: på burk, vilket innebär att hålla mat förseglade förstörs egenskaper som finns naturligt i luft, och frystorkning, där livsmedel är förseglade för att hålla dem från reabsorbing fukt. Canning kan vara en mer populär form av konservera livsmedel eftersom du kan använda glasburkar, vilket gör objektet visuellt tilltalande. Du vill börja med torkade ärtor som är färska. Kasta någon som är sjuka, mjuk eller märkas upp. Ungefär fem pounds av bönor kommer att fylla sju kvartil krukor; eller 3,75 pounds behövs för varje canner håller nio liter, som i genomsnitt cirka tre fjärdedelar av ett pund per liter.

Instruktioner

Hur man bevarar Black Eyed Peas från Canning

1 Koka en stor kastrull med vatten, som kommer att användas för att hälla i burkarna du redan har packat med ärtor. Ett bra tips är att koka mer vatten än du behöver så att du har gott till hands om du behöver det senare i processen.

2 Fyll din tryck canner med fyra inches av varmt kranvatten (eller följa de instruktioner ges för just din modell). Sedan placera den på spisen på låg värme, utan lock för att få den värmas upp till senare.

3 Skölj de torkade ärtor i vanligt kallt eller ljummet vatten, låt dem suga, täckt, i en stor kruka för 12 till 18 timmar. För en snabbare metod för att hydratisera ärtor, täck dem med kokande vatten i en kastrull. Koka två minuter innan du tar bort från värmen och sedan dra i en timme och avlopp. Kasta vattnet.

4 Nu kan du fylla burkarna med ärtor. Packa dem jämnt, vilket garanterar en tum av utrymme kvar på toppen av burken. Med hjälp av vatten du kokta bönorna i, fylla det utrymmet (även känd som "headspace").

5 Placera locken på burkarna, tätning dem genom att sätta en ring på och skruva ner ordentligt. Sedan använda din kruka tång, placera dem i canners, som nu kokar, och låt dem ventilera under 10 minuter. Sedan stänga alla öppningar för att möjliggöra tryck för allt från 75 till 90 minuter.


  

Kommentar