Hur ljusare hud ärr

April 3

Kroppen bildar ärrvävnad över en skada som ett sätt att skydda det som det läker. Men människor bildar ärr annorlunda - till exempel kan du få stora och synliga ärr medan andra bildar mycket lite ärrvävnad. Det finns några effektiva sätt att lätta ärr.

Instruktioner

1 Häll lite citronsaft på en bomullstuss och tillämpa den på din ärr. Applicera citronsaft varje dag. Inte tvätta bort det. Citronsaft är känd som en naturlig blekmedel för fräknar, åldersfläckar och andra hud missfärgningar.

2 Applicera en kräm eller lotion tillverkad med glykolsyra eller mjölksyra. Använda kräm eller lotion en gång om dagen för bästa resultat. Glykolsyra och mjölksyra är både alfa-hydroxy syror eller AHA. Dessa naturliga produkter exfoliera huden, ta bort det översta döda hudlagret. Detta accelererar ny hud tillväxt som är ljusare i färgen och mer liknar din ursprungliga hudfärg.

3 Schemalägg en kemisk peeling. Dermatologer, plastikkirurger och skönhetssalonger använda en högre koncentration av AHA för kemisk peeling. Syrorna skal hudlagret på en djupare nivå. Detta exfoliering tillåter nyare hud att växa som har mindre märkbara ärr. Enligt American Society of Plastic Surgeons i sin artikel "kemisk peeling," när du använder AHA en serie peeling kan behövas, oftast placerade några månaders mellanrum. Detta är det bästa sättet att göra ärren mindre synliga. Det är en dyr men effektiv process.


  

Kommentar